Обид на Татьяну Черновил нет. Тоже иногда хочется плюнуть и уйти

58 просмотров
Вторник, 19 августа 2014, 14:31
Остап Семерак
министр экологии и природных ресурсов Украины

Моя позиція щодо відомостей, викладених у блозі Урядового Уповноваженого з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновол на "Українській правді".

Дійсно, саме я зняв з порядку денного засідання Уряду 13 серпня затвердження Урядового законопроекту про створення Національної служби протидії корупції. Вважав неетичним дискутувати це питання без присутності автора, у день похорону чоловіка Тетяни Чорновол.

При цьому наголошую: Уряд однозначно винесе на  засідання обговорення законопроекту, як тільки пані Тетяна буде готова його представити. Моя особиста думка – парламент має ухвалити за основу саме цей документ, і ідея законопроекту має бути збережена.

Керівником управління корупційних ризиків Секретаріату Кабінету Міністрів дійсно призначений Андрій Жовнер. До цього він працював в прокуратурі. Кандидат  пройшов перевірки у відповідності до закону, і жодних заперечень щодо призначення ні відповідними органами влади, ні громадськими організаціями не надавались. Пропозицій по кандидатурам на цю посаду Урядовий Уповноважений не надавала.

Щодо оціночноі діяльності. Ще наприкінці березня я звернувся до Прем'єр-міністра щодо врегулювання цього питання. Фонд Держмайна під керівництвом Рябченка місяцями не виносив це питання. Тоді Постанову підготував Мінюст, і вона відразу ж надійшла на розгляд Урядового Комітету. З відповідними висновками вона потрапить на найближче засідання Кабінету.

Жодних скорочень в офісі Уповноваженого я не проводив.

Реально мене збентежило звинувачення у підігруванні інтересам Бойко, бо маю з ним свою війну. Ще будучи депутатом, а потім і не будучи ним, я провів десятки зустрічей в Україні і за її межами, намагаючись перетворити справу "вишок Бойко" на першу публічну міжнародну справу, де були б покарані винуватці та повернуті кошти Україні.

За моїм поданням заморожені рахунки у латвійському банку, куди переводились кошти за "вишки". Там же відкрито кримінальне впровадження. Я ініціював перевірку нашою Генпрокуратурою діяльності пана Ясюка, і він не очолив "Укртрасгаз". Цю війну не закінчено, але всі винуватці афери з "вишками" мають бути покарані. І не без допомоги Тетяни.

Тим не менше, жодних образ до Тетяни Чорновол не маю. Чесно кажучи, її розумію. Мені теж іноді хочеться плюнути і піти. Вважаю, що всі члени Уряду, в тому числі і Уповноважена, мають зціпити зуби та працювати на країну. Крок за кроком. День за днем. Сподіваюсь, Уряд не прийме відставки Уповноваженого з питань антикорупційної політики. І нам разом вдасться реалізувати задумане.

Ще раз щирі співчуття Вам, пані Тетяно.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)