Люстрация - чудеса случаются!

59 просмотров
Четверг, 18 сентября 2014, 10:41
Леонид Емец
народный депутат, фракция ВО "Батькивщина"

Ніколи до кінця не вірив. Сподівався, вимагав, переконував - але не вірив що це можливо.

Слава перевиборам. Слава активістам. Інакше не було жодних шансів, що закон "Про очищення влади" було б прийнято.

Люстрація відбудеться.

Перед ратифікацією Угоди про Європейську Асоціацію я запитав у президента, чи підтримає він цей закон. "Так!" відповів він. "Проголосуйте, і я підпишу".

Тому прийшов час розплати внутрішніх ворогів України.

Українська влада очиститься від корупціонерів, посібників режиму Януковича, продажних суддів, перевертнів у погонах, комуністів та кгбешніків.

Яким чином? Дуже просто: їм буде заборонено на 10 років працювати на державній службі або на службі в органах місцевого самоврядування.

Як це відбудеться?

Ми визначили три етапи люстрації.

Перший, автоматичний. Беззаперечно 10-літню заборону отримають ті особи, які були на високих посадах в часи Януковича та від його імені розкрадали Українську державу та будували тоталітаризм, починаючи з президента Януковича, прем'єра Азарова, міністрів, генерального прокурора, очІльників СБУ, керівників усіх інших центральних органів влади і, закінчуючи обласними прокурорами та міліціонерами.

Сюди ж попадають керівники Компартії часів СРСР та кегебісти і ті, хто працював на іноземні спецслужби.

Другий автоматичний. Ті особи, які в період Майдану  з 21листопада 2013 року по 22 лютого 2014  були на посадах, і своїми діями перешкоджали проведенню мирних акцій. Фабрикували протоколи та приймали неправосудні рішення. Починаючи від керівників держави і закінчуючи суддями, прокурорами, керівниками районних відділів міліції у Києві.

Другий. Неавтоматичний. Судовий. Стосуватиметься не керівників, а тих рядових міліціонерів прокурорів та чиновників, вина яких буде доведена в судовому порядку.

Третій. Перевірка всіх державних службовців, або тих, хто хоче йти на держслужбу. Просто перевірка. Нічого тут боятися. Якщо ти чесна людина і живеш на зарплату то все ок. Відповідні органи перевірять відповідність твоїх доходів рівнню твого майна. Або членів сім'ї, з якими ти проживаєш.

Не хочеш на перевірку -- пиши заяву про звільнення. Проте пам'ятай, що при поверненні на держслужбу перевірку пройти все рівно муситимеш :)

Міністерство юстиції забезпечить організаційну частину проведення люстрації. Буде створений публічний реєстр тих, хто йде на перевірку, і тих, хто її не пройшов.

При мінюсті буде працювати громадська рада з питань люстрації. Якщо суспільство матиме факти, що свідчать про невідповідність люстраційним вимогам тих чи інших осіб, що проходять перевірку, - прошу факти до громадської ради. Анонімки не прокатять, все рівно перевіряти будуть кваліфіковані органи.

Звичайно залишається право в судовому порядку відстояти чистоту мундіра. Це святе право, передбачене Конституцією.

Коротко десь так. Зрозуміло що написати закон ізабезпечити його виконання - це різні частини марлезонського балету. Автоматична частина гарантує, що корупціонери та узурпатори не залишаться при владі. Майнова перевірка вже буде на совісті нової влади та суспільства. Будемо очищатись.

З вірою у перемогу, співавтор закону "Про очищення влади" Леонід Ємець

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)