Украинская повестка дня в нескольких цитатах

1602 просмотра
Среда, 24 января 2018, 10:30
Сергей ФурсаSergey Fursa
инвестиционный банкир

Цитата Байдена: "Я відчайдушно схвильований регресом у боротьбі з корупцією у Києві. Ось вам один конкретний приклад. Мені дали завдання щодо України. То ж я пам’ятаю, як відбув туди, щоб переконати нашу команду, що ми повинні надати Україні довготривалі кредитні гарантії. Я їздив в Київ 12-13 разів, і врешті мав оголосити, що ми пропонуємо ще один мільярд доларів кредитних гарантій. Я отримав обіцянки від Порошенка та Яценюка, що вони вживатимуть кроків щодо генерального прокурора, але вони цього не зробили", - розповів Байден.


Він зазначив, що тоді пішов на прес-конференцію і сказав, що США не нададуть Україні мільярд доларів.


"Вони мені кажуть: Ви не маєте таких повноважень, ви – не президент, президент казав, що дасть. Я такий: дзвоніть йому. Я сказав, що ви не отримуєте мільярда доларів. Я сказав: я їду через 6 годин, якщо ваш генпрокурор не звільнений до того часу, ви не отримуєте грошей. І той сучий син був звільнений. І на його місце поставили того, кому на той час довіряли", - продовжив колишній віце-президент США.

Цитата місцевих українських бонз: "Якийсь мудак з-за бугра приїде і буде розказувати нам, як тут жити і будувати свою країну? Вони зроблять свій ручний суд і це все – кінець. Вони замкнуть вертикаль: НАБУ-САП-суд. І далі підуть "антикорупційні трійки", як в НКВС. Бо прийдуть, по кого захочуть і коли захочуть. Це буде держава в державі", – обурюється не під запис один із впливових депутатів БПП.


"Захід хоче поставити нас уже під повне зовнішнє управління! Вони там думають, що натиснуть на Порошенка, а він змусить нас усе прийняти. Але так не буде. Не в цьому випадку", – додає інший депутат уже з фракції "Народного фронту".


"У світі гроші є. У Китаї є гроші, в арабських фондах є гроші, багато де є. І там ніхто ніяких судів не вимагає. Треба проявити силу, інакше нам кінець", – ледь стримуючись від відвертої лайки заявив УП один із депутатів БПП.

Ось в такій парадигмі і проходить боротьба. Або корупціонери відстоять своє суверенне право на корупцію, або кредитори змусять українську владу створити незалежний суд. Кому більше потрібен незалежний суд в Україні, Байдену або українцям? Хто більше страждає від української корупції? Питання звичайно риторичне. І якщо це елемент зовнішнього управління, то немає в ньому нічого поганого. Діти в садку теж зовні управляються. Просто тому що самі навряд чи зможуть вижити. У України вже 25 років величезний потенціал. І одночасно ми найбідніша країна Європи (може хтось знайде статистику, що передостання, але це навряд чи змінить картину). В чому проблема? Тільки в управлінні. Менеджмент. Якщо в компанію набрати безліч прекрасних гравців, а вони не грають, то біда в тренері. І його треба гнати. Якщо країна не може реалізувати свій потенціал десятиліттями, то значить нею погано управляють.

Що заважає керувати? Відсутність мізків або корумпованість, можете вибирати. Не так і важливо. Ключове - що і те й інше сумно. Але коли країна не тільки найбідніша але і найбільш корумпована, то щось підказує, що вони не тільки тупі (і суспільство теж, до речі). Або не так тупі, скільки жадібні. І це наша проблема. І її треба вирішити.

Вони пропонують відмовитися від антикорупційного суду і ще й декриміналізувати незаконне збагачення. Альтернатива - створити незалежний антикорупційний суд і зробити амністію всім, крім політиків. І якщо хтось із депутатів, запропонує амністувати "нажите непосильною працею" суддями і прокурорами, а вони це дуже хочуть зробити, то ми зможемо запропонувати їм заплатити не умовні 5% податків, як для всіх громадян України, а 90%, як для тих, хто не тільки погано керував, а й заважав жити тим самим громадянам України.

І важливо пам'ятати. Що не МВФ потрібні вимоги МВФ, а Україні. Що не Байдену стане жити комфортніше і краще, якщо ми посадимо (або змусимо піти з арени) натовп корупціонерів, а українцям. Що не кредиторам потрібен прихід інвестицій в Україну, а тим українцям, хто хоче жити краще.

Ну а доморощеним великим управлінцям, які не бажають приймати умови МВФ і борються за власний корупційний суверенітет (російська суверенна демократія, вид збоку) важливо пам'ятати, що для повної незалежності від злісних янкі їм треба зберігати заощадження в гривні. А раз вони вважають за краще зберігати їх в доларах США, то нехай не дивуються, коли у чергового лідера "опору здоровому глузду" щось там заморозять в Швейцарії. Се ля ві.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)