Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

В системе транспортной безопасности США обнаружили пробелы

Голос Америки _ Пятница, 20 июля 2012, 13:08
Версия для печати Комментарии 0

Управління з питань підзвітності уряду США (GAO) каже, що система, яка має виявляти потенційних терористів, які становлять загрозу безпеці нації і, які потенційно можуть здійснити іншу терористичну атаку з використанням літаків, має значні прогалини. У Конгресі США цього тижня відбулися слухання, присвячені цим питанням. 
 
Пілоти, які здійснили атаки одинадцятого вересня 2001 року, проходили тренування у приватних авіашколах по всій Америці.  Американські спецслужби стверджують, що і сьогодні серед студентів таких комерційних шкіл можуть бути терористи.
 
В урядовому звіті говориться, що не всі студенти проходять перевірку безпеки до повного закінчення курсу навчання. Голова Підкомітету Палати представників з питань транспортної безпеки Майк Роджерс на слуханнях в Конгресі висловив своє занепокоєння таким станом справ:
 
"Ракові хворі, ветерани війни в Іраку, лауреати Нобелівської премії – всі вони проходять ретельну перевірку перед тим, як зайти на борт літака. Водночас, іноземні громадяни вчаться в американських школах пілотажу, так само як Мохаммед Атта та інші причетні до атак одинадцятого вересня терористи, і не всіх перевіряють".
 
Після вересневих атак, Адміністрація транспортної безпеки США (TSA) запровадила спеціальну програму, яка вимагає від всіх іноземних студентів, що поступають у школи пілотажу, пройти ретельну перевірку перед початком навчання.


Представник TSA Кервін Вілсон каже, що пілотним школам, які підпадають під дію цієї програми, забороняється вчити іноземців до того моменту, поки вони не пройдуть перевірку і не отримають дозвіл Адміністрації.
 
Втім, в реальності, навчальні заклади не завжди виконують цю вимогу. І законодавці вимагають пояснень - чому. У відповідь представники GAO кажуть, що їм жодного випадку навчання терориста в пілотній школі США за останні десять років не відомо. А введення додаткових перевірок за дорого коштуватиме американським платникам податків. Деякі ж законодавці зазначили, що США є світовим лідером у тренуванні пілотів і на сто відсотків захиститись від потенційної небезпеки - чи то з боку власних громадян, чи то іноземців – майже неможливо. 


Конгресмен Чип Краваак заявив, що США мають легітимний успішний бізнес і не хочуть ризикувати втратити тих законослухняних клієнтів, які приїжджають сюди, щоб стати найкращими пілотами у світі.
 
Урядовці ж у свою чергу пообіцяли зробити все можливе, щоб закрити всі прогалини у системі безпеки вже у наступні три місяці.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦИЯ