Тимошенко: задача оппозиции – преодолеть "криминальную оккупацию"

Суббота, 12 мая 2012, 12:46

Юлія Тимошенко вважає головним завданням об’єднаної опозиції зараз звільнення України від жорсткої "кримінальної окупації".

Про це йдеться в її письмовому зверненні до Форуму об’єднаної опозиції, який зачитала зі сцени в Києві донька екс-прем’єрки Євгенія Тимошенко.

Юлія Тимошенко написала, що в неї болить душа через те, що вона не може бути на форумі, де "б’ється серце гідного майбутнього нашої великої європейської держави".

"Наше об’єднання – історичне! Відійшла в минуле вся політична мішура та взаємопоборювання, залишилося головне – свята справа звільнення України від жорсткої кримінальної окупації", - зачитала її слова Євгенія.

"Якщо ми не зможемо зараз, на парламентських виборах зробити цю справу разом з активною частиною суспільства, – окупанти будуть ставати міцнішими, заможнішими, цинічнішими, і з кожним роком їх буде все складніше і складніше усувати. Коли ми разом, коли ми об’єдналися – у нас з’явився шанс перемагати", - вважає лідер "Батьківщини".

Тому вона подякувала всім опозиційним партіям за відмову від амбіцій.

"Ми здатні єдиним фронтом вдарити по мафії, яка засіла у владних кабінетах і межигірських резерваціях. Ми повернемо нашим громадянам у всіх регіонах України почуття власної гідності і гордості за свою Вітчизну", - заявляє Юлія Тимошенко.

За її словами, форум покликаний дати відповідь українцям на питання, яку країну збудує об’єднана опозиція, які її принципи.

"Головне завдання для нас – закласти такий фундамент для нашої держави, який дозволить збудувати сучасну сильну демократичну європейську Україну, в якій не чергова партія влади буде вирішувати, як кожному українцю жити, а громадянське суспільство буде міцно тримати в своїх руках кожного чиновника, посадовця і надавати їм чіткі директиви на управління країною", - заявляє Тимошенко.

За її словами, "опозиція, ставши владою, повинна відмовитися від частини своїх повноважень на користь громадян України".

"Ми зобов’язані дати людям не декларативні, а справжні інструменти впливу на всю систему влади. І не від виборів до виборів, а ті, які діють щодня", - наголошує екс-прем’єр.

"Не може життя людини залежати від гри в лотерею – пощастить з вибором президента чи ні. Хто б і коли б не переміг на президентських або парламентських виборах, людина завжди мусить мати всі необхідні засоби, щоб захистити себе правовим шляхом та мати змогу впливати на хід свого життя", - додає Юлія Тимошенко.

Вона також дає декілька порад, як виправити ситуацію безправ’я громадян, владного насилля та безвихіддя в Україні.

Тимошенко також зазначає, що "перемога над кримінальною клікою – це не лише справа політиків", і закликала всіх, хто любить Україну і не хоче жити під кримінальною диктатурою, підніматися й братися за роботу, доки не пізно.

"Украинская правда" в Threads

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
10:16
видеоГУР: Бомбардировщик Ту-22МЗ удалось сбить на расстоянии 300 километров от Украины
10:10
Как пропавшего без вести признают пленным: что нужно знать об этих статусах и пути подтверждения со стороны России
10:01
Туск будет договариваться со Столтенбергом и Сунаком о защите польского неба
09:58
Россия стала главным поставщиком нефти в Индию, потеснив долю ОПЕК до исторического минимума
09:57
Туск прокомментировал задержание поляка, который помогал РФ с покушением на Зеленского
09:49
Оккупанты отменили парад в Крыму на 9 мая
09:45
В Кривом Роге − прилет инфраструктурный объект: 3 раненых
09:35
В Грузии четвертый вечер подряд протестовали против закона об "иноагентах" в трех городах
09:31
Беспрецедентный шаг: Демократы пытаются спасти "проекты Джонсона" с помощью Украины
09:30
Нефть подскочила в цене на 3 доллара на фоне атаки Израиля по Ирану
Все новости...