Луценко розповів, чому Лукаш не повідомили про підозру

Понеділок, 20 листопада 2017, 18:09
Луценко розповів, чому Лукаш не повідомили про підозру

Заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська не погоджує повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Олені Лукаш через недостатність зібраних доказів.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу, передає "Укрінформ".

"Столярчук (заступник генпрокурора - ред.) не погоджував підозру, а тепер новий заступник, якого поставили курирувати Департамент спецрозслідувань, також не погоджує підозру. Такий закон. Слідчий має довести прокурору достатність доказів. У справі Лукаш, яку я особисто заслуховував, є зібрані докази, але заступник бере на себе юридичну відповідальність за притягнення до кримінальної відповідальності і вважає, що доказів недостатньо. Це її право. Йде робоче тертя між слідчими і прокурорами", - розповів Луценко.

Він запевнив, що не має "ніяких сентиментів до пані Лукаш".

"З іншого боку я не тільки людина, я прокурор і маю отримати сигнал, що кількість доказів достатня. Наразі такого сигналу по цій статті, яку хоче Сергій Вікторович (Горбатюк - ред.), немає. По іншій статті є", - зазначив генпрокурор.

Як відомо, Лукаш підозрюється в розкраданні коштів та службовому підробленні.

5 жовтня Апеляційний суд Києва у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу Лукаш, визнав інформацію ГПУ недостовірною і зобов'язав ГПУ повідомити Раді Європейського Союзу про цей факт. 

Разом з тим, заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що розслідування кримінальної справи, порушеної проти Лукаш у 2014 році, триває.

"ГПУ розслідує кримінальне провадження за підозрою колишнього міністра юстиції Олени Лукаш та її заступника Юрія Іващенка у вчиненні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191, а також статтею 366 Кримінального кодексу – це службове підроблення. Йдеться про заволодіння коштами державного бюджету на суму 2,5 мільйона гривень", – сказав Єнін.

У липні 2017 роки її викликали на допит в Генпрокуратуру у цій справі. 

Пізніше начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що підозру Лукаш блокує заступник генпрокурора Юрія Луценка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...