Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Демсокира" заявляє, що передасть США дані розслідування щодо Шарія 

Понеділок, 15 лютого 2021, 14:06
Демсокира заявляє, що передасть США дані розслідування щодо Шарія 

Партія "Демократична сокира" заявила, що передасть керівним структурам США та країн Євросоюзу, зокрема Іспанії, матеріали про причетність блогера Анатолія Шарія до скандалу з плівками Андрія Деркача.

Джерело: представники партії "Демократична сокира" на брифінгу про результати спільного з "InformNapalm" розслідування

Дослівно "Демсокира": "Цього тижня матеріали розслідування отримають Міністерство фінансів США, Держдеп США, республіканці, демократи, американські ЗМІ та громадські організації, посольство в Іспанії та влада багатьох інших країн Євросоюзу. 

А ми будемо супроводжувати цей проект, поки люди, які в інтересах Росії атакують нашого стратегічного партнера, не попадуть в санкційні списки і не понесуть певних моральних та фінансових втрат".

Деталі: За даними розслідування представників "Демократичної сокири" та InformNapalm, "скандал з плівками Деркача не міг би відбутися без такої людини, як Анатолій Шарій".

Як зауважили у партії, Шарій був "одним із топ-спікерів на цю тему, він переконував українців та американців у справжності плівок, він вимагав негайно відкрити надумані кримінальні справи".

Як заявили представники "Демсокири", у зриві американських виборів також були зацікавлені Андрій Портнов, Віктор Медведчук, Ігор Коломойський та інші особи.

Вони сподіваються на розширення санкцій, запроваджених до Деркача та ще декількох українців. 

Шарія у "Демсокирі" називають "псом на короткому кремлівському повідку" і стверджують, що він "отримує гроші у спортивних сумках олігархічного походження".

Довідка: Анатолій Шарій – колишній журналіст, який втік з України у 2012 році та отримав політичний притулок у Литві. Вважається, що він проживає в Іспанії, де має віллу в каталонському містечку Рода-де-Бара.

Влітку 2019 року Шарій із закордоння оголосив про створення "Партії Шарія". 14 квітня 2020 року Україна зняла Шарія з розшуку у справі про обстріл ним власного авто з метою інсценування замаху, в розшуку він перебував із 2012 року. 

Шарій через свій Youtube-канал поширює проросійські погляди. Із жовтня 2019 року його відеоролики почали виходити на каналі "112 Україна", який юридично належить нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку, а контролюється кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Читайте також: Політика в українському YouTube. Чому Україна програє Росії 

Передісторія:

  • 19 травня 2020 року нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив американського демократа Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.
  • Український Офіс генпрокурора вніс відомості щодо "плівок Деркача" до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
  • У серпні розвідка США заявила, що Росія втручається в американські вибори за допомогою дій народного депутата України Андрія Деркача, бо той намагався дискредитувати кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена.
  • У вересні минулого року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача, який публікував плівки з голосами нібито Порошенка і Байдена.
  • У січні 2021 року Мінфін США розширив перелік осіб і компаній, звинувачених у втручанні в вибори в США: до списку потрапили нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський, ексдепутат Олександр Онищенко, експрокурор Костянтин Кулик, колишній співробітник українського посольства в США Андрій Теліженко, який допомагав адвокату Дональда Трампа Рудольфу Джуліані збирати в Україні інформацію, яка могла б нашкодити Джо Байдену на виборах 2020 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: