Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюка здивувала реакція Росії на арешт Тимошенко

Неділя, 7 серпня 2011, 09:38

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк здивований реакцією Росії на арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив у суботу ввечері в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Дуже легко було передбачити реакцію наших західних партнерів, і вона досить-таки жорстка і зрозуміла. Тобто, в принципі, Захід не здає Тимошенко", - зазначив Яценюк.

"Але чому я був здивований, це реакції наших російських партнерів. Думаю, що, напевно, це вперше в історії України, коли зовнішньополітичне відомство РФ досить чітко висловлюється по внутрішньополітичній та внутрішньоюридичній ситуації всередині країни", - сказав він.

"Я, звичайно, розумію, що Росія захищає свій газовий контракт, проте Росія тут захищає і одного з лідерів української опозиції", - додав Яценюк.

Він також висловив думку, що арешт Тимошенко "спонукає політичні сили України до формування об'єднаної парламентської опозиції та погодженого походу на парламентські вибори 2012 року".

Як відомо, МЗС РФ у п'ятницю оприлюднив заяву, в якій наголошує, що газові угоди 2009 укладалися відповідно до законодавства двох країн. Також там зазначалося, що судовий розгляд справи Юлії Тимошенко повинен бути справедливим і неупередженим.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: