Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вважає, що сирний конфлікт затіяли російські лобісти

П'ятниця, 10 лютого 2012, 15:20

Прем'єр України Микола Азаров переконаний, що Україна й Росія домовляться й обмеження на імпорт українських сирів будуть зняті.

"Наші сири чудової якості. Там ніякого пальмового масла нема", - сказав він, виступаючи з лекцією в Латвійському університеті у Ризі в п'ятницю.

"Навіщо нам у сири додавати пальмове масло? У нас свого вистачає", - пожартував Азаров.

"Але такі виверти є. У результаті такі бар'єри непотрібні створюються, але рано чи пізно ми домовимося – і ці бар'єри знімемо", - упевнений він.

Прем'єр України вважає, що конфлікт із Росією щодо поставки сирів "є звичайною практикою взаємин великих торговельних партнерів, коли компанії лобіюють в урядах різні обмежувальні заходи, намагаються захистити свій ринок".

"На мій погляд, так не повинно бути, оскільки ми маємо різні міжурядові угоди, які забезпечують вільний вступ товарів на ринки наших країн", - сказав Азаров.

Як відомо, 8 лютого Росспоживнагляд (Роспотребнадзор) почав вилучати з обігу в Росії й призупинив увезення в РФ сирів українських виробників НП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

За словами голови Росспоживнагляду Геннадія Онищенка, дана продукція не відповідає російським вимогам технічного регламенту на молочну продукцію й молоко.

У Держветслужбі України ці претензії назвали безпідставними.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування