"Регіони" клянуться, що другу державну не вводять

Четвер, 24 травня 2012, 12:48

У Партії регіонів заперечує можливість розгляду питання про введення другої державної мови.

Про це на брифінгу у четвер заявив лідер фракції Олександр Єфремов.

"У нас немає перспектив найближчим часом ухвалити російську мову другою державною, тому що для цього необхідно змінювати Конституцію", - сказав він.

Єфремов нагадав, що для змін до Конституції необхідно 300 депутатських голосів. Тому, за його словами, парламент розгляне законопроект про засади державної мовної політики, в якому "українська мова визначена як єдина державна".

"Жодних загроз українській мові законопроект не несе, ні теоретично, ні юридично. Тому найближчим часом, навіть у перспективі, розгляд цього питання практично неможливий", - сказав він.

Як відомо, законопроект про засади державної мовної політики розроблений Партією регіонів і запропонований до розгляну на цьому тижні.

Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту зняти його з розгляду, оскільки він фактично впроваджує другу державну мову у низці регіонів.

Представники Інціативи "Першого грудня"  оприлюднили заяву, де вказано, що "запровадження в Україні статусу мов і порядку їх застосування, не передбачених ст. 10 Конституції України, слід кваліфікувати як зазіхання на основи конституційного ладу в Україні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News