Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У нас "слухають" багатьох журналістів, - представник "Стоп цензурі"

Четвер, 10 січня 2013, 10:36

Декілька журналістів заявляють, що їх прослуховують чи прослуховували.

Так, керівник відділу журналістських розслідувань газети "Експрес" Світлана Мартинець у коментарі DW, коментуючи ситуацію зі "жучком" у квартирі її колеги Тараса Зозулінського, сказала:

"З особистого досвіду можу сказати, що мене прослуховують постійно, у редакції, мабуть, таких пристроїв немало. Якось одночасно я виявила, що розмови з мого телефону прослуховують одразу чотири різні служби".

"Але слухати – це одне, а проникати у помешкання негласно – це вже інша справа, яка лякає і змушує замислитися", - додала Мартинець.

Також координатор прес-центру журналістського руху "Стоп цензурі!" Артем Соколенко заявив, що його розмови підслуховували.

"З власного досвіду можу зробити висновок, що в нашій державі "слухають" багатьох журналістів. Мою конфіденційну розмову навіть виклали на одному із сайтів", - сказав він у розмові з DW.

За словами Соколенка, журналісти про це знають, але не бояться, бо "жодних тем, які б становили загрозу державній безпеці, не обговорюють".

Коментуючи виявлення пристрою для негласного зняття інформації у домі Зозулінського, він наголосив: вхід до помешкання – це вже кримінал.

На думку Соколенка, лише розголос таких випадків може змінити стан речей у державі.

"Тільки розмова про це, відкрита підтримка та солідарність можуть змінити стан справ. Про кожен випадок нападу чи то стеження за журналістами ми повідомляємо в органи, спецкомісії, створені владою, але все лягає у папки, йде справжня імітація роботи", - каже Соколенко.

Варіант можливої піар-акції самої газети "Експрес" експерт теж не виключає, але з огляду на ситуацію в країні, випадок може бути цілком реальний, пояснює він.

Як відомо, 6 січня львівська газета "Експрес" заявила, що її журналіст-розслідувач Тарас Зозулінський виявив у себе вдома в одязі пристрій для негласного зняття інформації. Міліція інших "жучків" у його домі не знайшла, а знайдений пристрій журналіст і газета відмовилися віддати правоохоронцям, але планують передати його європейським експертам

27 грудня минулого року київський журналіст Мустафа Найем заявив, що його електронна пошта, судячи з усього, була зламана і її не раз читали сторонні люди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...