У Львові заборонили символіку "окупантів", комуністів і нацистів

Четвер, 25 квітня 2013, 13:36

8-9 травня використання на території Львова окупаційної символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки заборонено.

Відповідну ухвалу на сесії Львівської міськради 25 квітня підтримали 70 депутатів, пише ZIK.

Символіку заборонено використовувати на будівлях, державних установах, комунальних підприємствах Львова та під час проведення масових заходів.

"Зараз спостерігається тенденція, коли певні політичні партії неукраїнського спрямування, відверті українофоби, намагаються нагнітати ситуацію у Львові щодо трагічних дат в історії України", - зазначив голова комісії депутатської діяльності та законності Любомир Мельничук.

"Тому аби не допусти будь-які провокації 8-9 травня, депутати запропонували проект ухвали про заборону використання символіки", - додав Мельничук.

Разом з тим міськрада оголосила 8 травня у Львові днем скорботи і вшанування пам’яті жертв тоталітарних режимів та жертв Другої світової війни.

Відповідно до ухвали, цього дня у Львові мають щорічно вивішувати державні прапори з траурними стрічками, також не проводити розважальних заходів.

Як відомо, у 2011 році у Львові відбулися зіткнення між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Сталася також перестрілка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування