Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Тушка"-Табалов готовий повернутися у "Батьківщину" за однієї умови

Понеділок, 8 квітня 2013, 16:01

Депутат-"тушка" Андрій Табалов готовий увійти до фракції Батьківщина, якщо Арсеній Яценюк складе з себе повноваження лідер фракції.

Про це йдеться у заяві Табалова, повідомляє його прес служба.

"Я готовий написати заяву про вступ до фракції ВО "Батьківщи­на" і підтримати опозицію у скрутний час. Це непросте рішення, яке осмислювалося не один день", - зазначив він.

Заява Табалова
Заява Табалова

"Я готовий стати членом фракції "Батьківщина", але за умови, що Арсеній Яценюк складе із себе повноваження  лідера фракції. Саме на ньому лежить відповідальність за розкол фракції та перетворення її членів на обслуговуючий персонал одного з кандидатів у президенти", - додав він.

Крім того, Табалов зазначив, що у 2012 році на його мажоритарному окрузі, у Кіровограді, "склалася надзвичайна ситуація із виборами".

"І коли виникла загроза втрати перемоги десяток тисяч кіровоградців,  я звернувся за юридичною підтримкою до керівництва об’єднаної опозиції, зокрема, і Арсенія Яценюка. Але не отримав цієї підтримки. Свою перемогу у судах я відстояв самостійно", - додав він.

Крім того, він назвав причини, через які Яценюк має піти з посади.

"Загостренн­я президентс­ьких амбіцій та початок передвибор­чого турне замаскован­ого під акцію "Вставай Україно!"; відсутніст­ь конструкти­ву  і нездатність досягати компромісу­, що спричинило­ "виїзне" засідання парламенту­; програш у боротьбі за київські вибори через низьку явку саме депутатів з "Батьківщи­ни" і, відповідно­, провальне голосування – це ті причини, через які Арсеній Яценюк має піти з посади", - зазначив він.

У письмовій відповіді на питання "Української правди", чому він почав говорити про це лише зараз, Табалов зазначив:

"Якщо Яценюк лишиться на посаді лідера фракції, з часом підуть усі. Потрібно обирати іншу людину – не таку конфліктну, яка зможе забезпечити синхронне голосування".

"Я весь час говорив про те, що у фракції "Батьківщина" рішення приймаються кулуарно, не демократично. А це залежить від лідера", - зазначив він.

"Складається враження, що опозиція грає з владою у піддавки. Підіграє владі –хаотичністю, бездарністю керування, не можливістю скоординувати свої дії", - додав Табалов, який по ключових питаннях голосував в унісон з Партією регіонів, в тому числі в перший день голосування за постанову про призначення виборів провалив голосування.

"Акція "Вставай, Україно!" біля Верховної Ради виглядала, як експромт. А тому людям запам’яталася брудом, камінням. Причому, кидали без розбору і навіть у тих, хто голосував "за" вибори у Києві. На жаль, це не додає ні голосів, ні прихильників", - водночас зазначив Табалов, який при голосування за київські вибори в цілому, їх підтримав.

Як відомо, останнім часом влада докладає зусиль щодо розвалу опозиції. Крім того, відбуваються спробу дискредитувати Яценюка як лідера опозиції.

Крім того, в четвер було оприлюднено фальшивий меморандум від імені іншого депутата, якій оголосив про вихід з опозиції, Олега Канівця. В фальшивому документі також містилася критика і намагання дискредитувати Яценюка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування