Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компартія замовила ролики, які очорнюють ЄС і вихваляють Митний союз

Вівторок, 10 вересня 2013, 17:02

Комуністична партія замовила і розповсюджує ролики, які агітують проти зближення з Євросоюзом і за вступ до Митного союзу.

Експерт повідомив "Українській правді", що такі ролики можуть коштувати від 10 до 20 тисяч доларів, але продати їх можна і за 50 тисяч, залежно від того, хто художник.

В одному з роликів іноземець говорить англійською, що для того, щоб мати добре оплачувану роботу в Європі, наша освіта має відповідати європейським стандартам і людина має вільно володіти англійською, інакше вона виконуватиме лише некваліфіковану і низькооплачувану роботу, хоча і з вільною англійською "шанси дуже низькі".

На противагу цьому стверджується, що з Митним союзом "ми говоримо однією мовою (російською – ред..)".

В іншому ролику стосунки ЄС та України порівнюються з "поганою грою" дівчинки й хлопчика, коли дівчинка знущається з хлопчика. У нього є "люди і земля", а вона змушує його стати на коліна і виправляє в ньому те, що їй не подобається.

"Вступ у Євросоюз – це погана гра. Це розуміють навіть діти" – запевняють у ролику. Потім ті ж діти спокійно грають у "Митний союз".

ЕС - плохая игра from Компартия on Vimeo.

Ще в одному мультиплікаційному ролику, розміщеному серед відеозаписів Компартії, цар, дуже схожий на президента Віктора Януковича, намагається видати доньку Україну за двох одразу – за Євросоюз і за Митний союз, один із яких забезпечить демократію, а інший – газ.

У тому кліпі намагаються переконати, що в європейських сусідів немає близьких стосунків із Україною і вона там буде чужа, а московський "наречений" – давно з нею дружить, захищає, ще й газ і бензин усім постачає.

На перші два ролики звернув увагу міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс. У своєму Твіттері він написав: "Варто подивитися, пропаганда проти ЄС в Україні… Плачевно, смішно, сумно...".

Литва головує зараз у Раді міністрів ЄС. І раніше Лінкявічюс закликав Росію не тиснути на Україну щодо її політичного курсу. Він також заявляв, що одночасно бути в Євросоюзі і Митному союзі не можна.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування