Азаров каже, що від ЄС його відігнав МВФ, тому він пішов до Росії

П'ятниця, 22 листопада 2013, 09:39

Прем’єр Микола Азаров заявляє, що останньою краплею для рішення призупинити підписання угоди з ЄС були вимоги МВФ.

Про це він сказав під час години уряду у Верховній Раді.

"Останньою краплею стала позиція МВФ, викладена в листі, отриманому урядом 20 листопада поточного року", - сказав він.

"МВФ висунув вимоги надання кредиту. Вдумайтесь, в розмірі, необхідному для погашення  боргів самого МВФ. Це підвищення тарифів на ЖКГ для громадян. Маємо заморозити заробітну платню, соціальну допомогу на існуючому  рівні суттєво скоротити витрати бюджета", - зазначив Азаров.

"Ми маємо ліквідувати льготний режим оподаткування для сільгосп виробників… я хочу запитати у вас, так званих лідерів опозиції, відповідайте. Ви згодні з такими вимогами МВФ? Я як прем’єр , не згоден", - сказав Азаров.

"Тому на перше місце було поставлено питання відновлення відносин з Російською Федерацією", - визнав Азаров.

"Тому на перше місце було поставлено питання відновлення відносин з Російською Федерацією до врегулювання системних питань", - визнав Азаров. Це викликало обурення депутатів від опозиції.

Азаров  сподівається, що проведення переговорів у тристоронньому форматі між Україною, Росією та ЄС нададуть можливість зняти протиріччя і продовжити просуватися певним стратегічним шляхом без катастрофічних втрат.

"Проведення переговорів надасть можливість зняти протиріччя і продовжити рухатися певним стратегічним шляхом без катастрофічних втрат для економіки України", - сказав він і додав, що РФ вимагала таких переговорів до підписання угоди про Асоціацію.

Головною причиною падіння рейтингу України у Fitch визначили неврегульованість торговельних відносин з Росією.

"Таке рішення (уряду) важке, але єдине можливе в економічній ситуації, яка склалася  в Україні", - сказав  Азаров. Цю його фразу опозиція зустріла вигуками. "Послухайте, орать ви завжди можете!.. послухайте прем’єр-міністра", - обурився Азаров.

"Це рішення продиктовано виключно економічними причинами і носить практичний характер, не скільки не змінюючи стратегічного характеру, закріпленого в законі про засади внутрішньої і зовнішньої політики", - ззначив він.

"Як ми можемо ігнорувати такі реалії ,як скорочення на 19% виробництва хімпродукції, на 14% обсягів будівництва машинобудівного комплексу, скорення  обсягів металургійного комплексу на 6%... експорт товарів з України в Росію скоротився на 2 млрд доларів", - сказав він.

Фоторепортаж дивіться тут

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News