В Росії проти Тягнибока порушили кримінальну справу

П'ятниця, 14 березня 2014, 14:02

Слідчий комітет Російської Федерації по Північно-Кавказькому федеральному округу возбуждил кримінальну справу щодо низки громадян України.

Як йдеться в повідомленні СК РФ, справи, відкриті проти українців, що перебували у лавах УНА-УНСО: Андрія та Олега Тягнибоків, Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, Дмитра Яроша, Володимира Мамалиги та інших поки не встановлених слідством осіб.

"У залежності від ролі кожного вони підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ (створення стійкої озброєної групи (банди) в цілях нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) і участь у здійснюваних нею нападах)", - повідомили російські слідчі.

В ході розслідування кримінальної справи про бойовиків під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з військовослужбовцями 76-ї Псковської дивізії ВДВ на території Чеченської Республіки нібито були отримані відомості про організацію банди з членів УНА-УНСО та їх участь у бойових діях проти російських військових в період 1994-1995 років.

Керівниками цього угруповання називають Мазура, Бобровича, Корчинського та інші, а брати Тягнибоки, Ярош і Мамалига входили до її складу.

"Тепер стає очевидним, що багато радикальних українських активістів, які закликають до знищення російських громадян і просто росіян, мають великий досвід не тільки закликів, але й тортур і вбивств російських громадян причому на території Росії", - вважають в російському відомстві.

Слідчі зібрали "достатньо доказів, які дозволяють найближчим часом винести постанову про притягнення зазначених осіб як обвинувачених, заочному обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та оголошення їх у розшук".

Раніше РФ оголосила в міжнародний розшук Дмитра Яроша, лідера Правого сектора, і ще одного з активістів цієї організації Олександра Музичка. Басманний суд Москви в середу заочно заарештував Яроша за звинуваченням у закликах до тероризму.

Крім того, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно посадовців Генпрокуратури України. Крім того, без уваги не залишились виступи українського підприємеця, теле - і радіоведучого Геннадія Балашова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...