Яценюк кличе "політичні еліти Сходу України" працювати над Конституцією

Понеділок, 14 квітня 2014, 16:56

Кабінет міністрів закликає "політичні еліти Східної України" взяти активну участь у реформуванні Конституції з метою розширення повноважень регіонів.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні Конституційної комісії ВР у понеділок

Він закликав усі політичні сили долучитися до процесу для захисту прав громадян південно-східних регіонів.

"На жаль терористи вийшли не за права донеччан, луганчан або харків'ян. Вони вийшли з однією метою - розколоти країну і знищити українську державу", - сказав Яценюк.

"Тому ми звертаємося до всіх політичних сил щодо необхідності долучитися до проведення конституційної реформи, прийняття бюджетного та податкового кодексів і передачі організаційних та фінансових важелів на місця", додав прем'єр.

Він нагадав, що пропозиції уряду полягають зокрема в необхідності ліквідації обласних державних адміністрацій і передачі їхніх функцій виконавчим органам, які обиратимуться на місцях.

Також Яценюк наголосив на необхідності відібрати функцію загального нагляду у прокуратури і скасувати низку "непотрібних інспекцій, які дублюють функції одна одної".

Крім того, за словами Яценюка, необхідно ухвалити зміни до бюджетного кодексу, а також внести зміни до податкового кодексу з метою зменшення кількості податків та передачу функцій щодо їхнього адміністрування органам місцевого самоврядування.

За словами Яценюка в разі ухвалення парламентом відповідних змін нова система оподаткування запрацює уже з 2016 року.

"Зі свого боку уряд готовий виконувати консолідовані рішення парламенту", - наголосив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...