У Кривому Розі мітинг за єдність України зібрав 10 тисяч

Субота, 19 квітня 2014, 20:03

Більше 10 тисяч жителів Кривого Рогу в суботу зібралися біля будівлі міськвиконкому, де проводили мітинг "За єдину Україну".

Мітинг розпочався з виконання гімну України. Його учасники тримали державні прапори України, прапори міста Кривий Ріг, були також прапори кримських татар. Серед плакатів, які тримали мітингувальники, були "Кривий Ріг - це Україна", "Криворіжці - за мир і єдину Україну", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Присутні співали українські пісні, слухали вірші. Перед учасниками мітингу виступали священнослужителі, а також представники Майдану з Дніпропетровська, громадські діячі з Кривого Рогу. Досить багато з тих, хто прийшов на мітинг, були в національних костюмах.

Мітинг у Кривому Розі

Як повідомив виконуючий обов'язки заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник, обстановка на мітингу в Кривому Розі була досить спокійна.

"Люди вийшли на мітинг для того, щоб показати, що ніякої сепаратизм в Кривому Розі і Дніпропетровській області не пройде", - сказав він.

За словами організаторів мітингу, їхня акція - це протиставлення проросійського мітингу, який був заявлений у соцмережах і листівках на підтримку так званої Донецької народної республіки.

Він планувався на полудень суботи біля будівлі міськради. На думку Олійника, анонсований проросійський мітинг, який так і не відбувся, - це певна інтернет-провокація.

"Вкотре спробували перевірити, наскільки можна розхитати ситуацію в Дніпропетровській області, і це не пройшло", - сказав він.

За словами місцевих жителів, містом ширились чутки про те, що сепаратисти хочуть захопити міськвиконком. Саме це спонукало людей вийти на вулицю, передає Громадське ТБ.

Біля будівлі на проукраїнських активістів вже чекали тітушки, які, за словами активістів, збиралися штурмувати міськвиконком. В декого можна було помітити жовті стрічки (жовний скотч на руках) . Проте вони так і не наважилися на штурм.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування