Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Виведення військ із Дебальцевого розвіяло міф про оточення

Середа, 18 лютого 2015, 21:22

Президент Петро Порошенко заявляє, що операція з виведення військ із Дебальцевого розвіяла міф про оточення бойовиками сил АТО  в цьому районі.

Про це він повідомив на відкритті засідання РНБО у середу ввечері.

"Операція щодо виходу сил АТО з Дебальцевого доводить, що ніякого котла там не було", - сказав президент.

За словами Порошенка, наразі район Дебальцевого залишили майже 3 тисячі українських військових, виведено майже 200 одиниць техніки.

"Кожного дня (після останньої зустрічі у Мінську) ми мали по кілька переговорів, щоб примусити бойовиків та Росію, яка їх підтримує, припинити вогонь, однак коли Україна неухильно виконувала домовленості, росіяни спробували зняти військові підрозділи з інших напрямків, сконцентрувавши їх на Дебальцевському плацдармі і намагаючись оточити наших воїнів", - сказав президент.

"Тому вчора о 13-ій годині я віддав наказ щодо підготовки операції з планового виходу сил АТО із Дебальцевого. О 00.30 ранку наші військові чотирма колонами почали організовано залишати позиції по тих напрямках, оборону на яких тримали наші десантники", - додав Порошенко.

За його словами, росіяни та бойовики пропонували бійцям сил АТО віддати їм зброю та техніку в робочому стані, підняти білий прапор та залишити місто, однак "ніхто не погодився на цю принизливу пропозицію".

"Станом на зараз з Дебальцевого виведено 2475 військових, з них 2132 – ЗСУ, 158 – Нацгвардія, решта – МВС", - уточнив Порошенко.

 "На жаль, за попередніми даними, ми втратили 6 українських героїв більше 100 поранені. Але, на щастя, поранення в більшості є легкими або середньої тяжкості, а тому після відновлення боєздатності наші воїни знову зможуть повернутися до виконання завдань", - заявив президент.

Як відомо, у середу, 18 лютого, близько полудня президент Порошенко заявив про завершення операції з виведення українських військових підрозділів з Дебальцевого.

Під час вказаної операції багато українських бійців отримали поранення, ЗМІ повідомляють про десятки загиблих.

У прес-центрі АТО з посиланням на доповідь першого заступника начальника Генштабу Збройних сил України Геннадія Воробйова агенству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що втрати українських сил за останні дні боїв у Дебальцевому і при виході з міста склали 22 загиблих і понад 150 поранених.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...