Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Гаслом ходи на пам'ять про Нємцова стане "Герої не вмирають"

Неділя, 1 березня 2015, 10:46

У Москві лозунгом жалобної ходи на пам'ять Бориса Нємцова буде гасло "Герої не вмирають!".

Про таке в ефірі "5 каналу" заявив співорганізатор маршу "Весна" Ілля Яшин.

"Гасло цього маршу буде зрозуміле кожному українцеві, його зміст полягає в тому, що герої не вмирають. Нємцов прожив дуже гідне життя і загинув як герой, він став символом тих ідеалів, за які боровся все своє життя", – заявив Яшин.

Як відомо, хода відбудеться у Москві 1 березня. Збір учасників розпочнеться о 14:00 за московським часом, хода розпочнеться о 15:00.

Разом з тим в рамках антикризового маршу "Весна"  1 березня відбудеться хода на підтримку звільнення ув'язненої української льотчиці Надії Савченко. Як  повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін, колона на підтримку Савченко пройде разом з маршем від Слов'янської площі (м.Кітай-город) о 15.00. Збір учасників - о 14.30. 

 
 

Організатори акції зазначають, що марш - траурний і, "разом з тим, він пройде замість скасованого у зв'язку з трагедією Маршу "Весна", одним з ініціаторів та організаторів якого був Борис Нємцов".

Основні прапори на Марші - російські, обмежень на будь-які інші немає, учасників просять пов'язати на них жалобні чорні стрічки.

"Поліція сповістила про те, що контроль на вході буде посиленим у порівнянні зі звичайним", - зазначають організатори. Також не виключається недопущення поліцією на Марш плакатів і транспарантів політичної та протестної спрямованості.

На марш не будуть пропущені учасники з дерев'яними, металевими та іншими, крім пластикових, держаками прапорів і плакатів.

Влада Москви погодила марш чисельністю до 50 тисяч осіб від Китайгородського проїзду по Москворецької набережної, через Великий Москворецький і Малий Москворецький мости.

Разом з тим у ГІБДР повідомили, що обмежать рух у центрі Москви. З 11:00 (по Москві) до закінчення заходу буде обмежено рух транспорту, в тому числі громадського, за Китайгородської проїзду, вулиці Солянка, Солянському проїзду, вулиці Варварка, Москворецькій та Кремлівській набережних, Москворецкій вулиці, Великому Москворецькому мосту.

Як відомо, Борис Нємцов був застрелений в ніч на 28 лютого у центрі Москви. В СК РФ заявили, що вбивство Нємцова могло стати сакральною жертвою, провокацією для дестабілізації політичної обстановки в країні.

Українська правда, 5 канал, Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:04
відеоНа кордоні з Угорщиною затримали іноземця, який вивозив дівчину в сексуальне рабство
12:58
Естонія оголосила російського дипломата персоною нон ґрата
12:41
Майже третина українців вважає розслідування щодо бізнесу тиском на нього – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
Усі новини...