Порошенко попрощався з Коломойським стримано і з подякою. Відео

Середа, 25 березня 2015, 09:25

Президент Петро Порошенко, підписуючи подання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської ОДА, наголосив на важливості єдності та миру.

Відео нічної зустрічі Порошенка і Коломойського опублікувало "Радіо Свобода".

"Ми маємо забезпечити мир, злагоду, стабільність та спокій", - сказав Порошенко, сидячи за столом із керівником Дніпропетровщини.

"Ми з вами багато зробили для того, щоб Україна була об'єднана, щоб Україна була захищена. Прийшли до висновку, що цілісність України і єдність...", - сказав Порошенко і не закінчив речення.

"Спасибі", - сказав президент, підписуючи подання.

Коломойський відповів: "І вам спасибі за співпрацю".

"Упевнений у тому, що ви залишаєтеся патріотом України, патріотом Дніпропетровська", - додав Порошенко.

"Дніпропетровщина повинна залишатися бастіоном України на Сході, захищати мир та спокій громадян", - цитує президента "Радіо Свобода".

Як відомо, відставці Коломойського передували кілька скандалів. Зокрема, минулого тижня губернатор обматюкав журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка під будівлею "Укртранснафти".

Президент виніс голові ОДА догану, заступник Коломойського Геннадій Корбан вибачився від імені губернатора, але громадськість вимагала особистих вибачень Коломойського.

Після інциденту в "Укртранснафті" минулого четверга через зміну керівництва цього держпідприємства, лояльного до Коломойського, губернатор у неділю приїхав і в "Укрнафту" з озброєними людьми – нібито попередити рейдерське захоплення компанії, у якій його структури мають частку 50% + 1 акція.

А 23 березня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ перевіряє високопоставлених чиновників Дніпропетровської ОДА на причетність до фінансування банди, пов'язаної з перевезенням контрабанди через лінію розмежування зони АТО, викраденням людей і вбивством співробітника СБУ у Волновасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування