Яценюк – коаліції: Прем'єр не вічний, посад усім вистачить

Неділя, 26 квітня 2015, 21:20

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав партнерів по коаліції не дестабілізувати ситуацію, щоб не повторювати ситуацію 2005 року.

Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Це вічна проблема демократів – всім дуже важко всидітися у владі і коаліції. І хтось невдоволений своїм місцем у коаліції і думає, що якщо зламає її – стане наступним прем'єром чи таке інше", - заявив він.

Звертаючись, зокрема, до "Батьківщини", Яценюк зазначив: "Я би попросив наших партнерів, щоб в них було трохи менше цинізму і брехні, більше відповідальності, мудрості і зваженості".

"Не боріться за владу, немає вічних прем'єрів,  на всіх вистачить посад, боріться за країну. Не готові нести відповідальність – перекладайте її на уряд, але допоможіть уряду - через рік-два ваші слова згадають і ваші рейтинги будуть високими", - закликав Яценюк.

"Намагання дестабілізувати ситуацію і розвалити коаліцію повторюють сценарій 2005 року. Треба заспокоїтись. Ми з президентом не дозволимо, щоб сценарій, який був 10 років тому, повторився – тоді Янукович став прем'єр-міністром через рік  після Помаранчевої революції", - зазначив Яценюк.

"Якщо  зараз розвалиться коаліція і хтось спробує дестабілізувати ситуацію - далі вже не буде можливості завоювати довіру людей і будувати Україну. Надто багато викликів – агресія РФ, втрата Криму, 20% падіння економіки, складна соціальна ситуація …", - додав прем'єр.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування