У Вірменії затримали демонстранта зі зброєю

Субота, 27 червня 2015, 01:05

Замначальника поліції Вірменії заявив, що серед демонстрантів виявлені люди зі зброєю.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як заявили в поліції республіки, один з демонстрантів зі зброєю був затриманий правоохоронцями. Ним виявився житель села Аргаванд, 1992 року народження. Він доставлений у відділення поліції в Єревані.

У свою чергу, начальник поліції Вірменії Володимир Гаспарян закликав до тверезого мислення учасників акції протесту на проспекті Баграмяна в центрі Єревану.

Гаспарян під прикриттям поліцейських щитів підійшов до депутата парламенту Вірменії Ованнесу Маргаряну, який разом з іншими депутатами, священнослужителями та представниками шоу-бізнесу перебуває на так званій буферній зоні між демонстрантами і силами правопорядку.

"Поліція ніколи не зробить нічого проти свого народу, якщо мирний характер буде продовжуватися. Навіщо ви стоїте між нами? Ніхто не має права закривати вулиці і проспекти. Це маленька країна, зрозумійте. Прокиньтеся, закликаю вас до тверезості", - заявив Гаспарян.

До проспекту, де зібралося кілька тисяч чоловік, стягнуті додаткові сили поліції.

За даними поліції, це зроблено для того, щоб не дозволити демонстрантам перекрити прилеглий проспект Маштоца, рух по якому учасники акції протесту на годину перекрили ввечері.

Як повідомлялося, з 19 червня на площі Свободи проходитьцілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні. 

Того ж дня, увечері протестуючі прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна неподалік від президентської резиденції для продовження сидячого страйку.

Також повідомлялося, що Державна комісія з регулювання громадських послуг Вірменії не обговорює можливість перегляду рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня поточного року, попри масові протести населення.

Акції протесту у Вірменії проходять уже в п'яти містах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування