Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клани, які розділили Закарпаття та ігнорували владу, мають бути у в'язниці - Порошенко

Неділя, 19 липня 2015, 23:08

Клани, які розділили Закарпаття і ігнорували владу, мають опинитися у в'язниці

Про це в інтерв'ю телеканалу ICTV, яке вийшло в ефір 19 липня, заявив президент Петро Порошенко, коментуючи збройний конфлікт у Мукачевому 11-12 липня.

"Клани, які розділили Закарпаття і фактично створювали загрозу державній владі, які її ігнорували, мають отримати по зубах і опинитися у в'язниці", - заявив він.

"У Мукачевому ситуація була абсолютно нездорова. … Як так, коли тижнями їздять містами і селищами Закарпаття бойовики, озброєні гранатометами, кулеметами, і міліція є абсолютно бездіяльна, і нездатна нічого протиставити, щоб захистити громадян? … Це була фактично доведена до піку безкарність в ситуації з контрабандою, з якої зараз фактично живе частина людей на Закарпатті. Маємо навести порядок, і він починається з дисципліни і боротьби з корупцією і контрабандою", - заявив президент.

Також він додав, що зараз там "немає більше озброєних людей, значно піджали хвіст контрабандисти, велику кількість цигарок, техніки, завершуючи бурштином, було знайдено".

"Завдання, яке поставлено перед губернатором і силовиками – щоб це була не "компанійщина" – місяць протриматися, а далі процеси пішли. Ні", - додав він. 

"Ключова позиція – ніхто нікого не захистить від ефективних дій влади", - додав президент. 

Як відомо, 11 липня у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектора" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.

Частина бійців ПС наразі перебувають в лісах Закарпаття, переховуючись від силовиків.

У "Правому секторі" заявляли, що борються з контрабандою на Закарпатті. Нібито їх викликав на переговори місцевий кримінальний авторитет Блюк (депутат Михайло Ланьо), аж раптом там з’явився "невідомий спецназ" - і зчинилася стрілянина.

За даними нардепа від БПП Мустафи Найєма, конфлікт пов’язаний із контрабандою в області.

Як йшлося у статті "Української правди", причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу, стали непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Опозиційний блок") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.

Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування