"Непричетний" Ланьо розповів про обшук і вплив Балоги на ПС

Неділя, 12 липня 2015, 19:18

Нардеп Михайло Ланьо, який став одним з учасників конфлікту в Мукачевому, заявив, що у нього був проведений обшук, а збройного конфлікту 11 липня не було.

Про це Ланьо заявив в коментарі Українській правді.

За словами нардепа, до нього не приходили з СБУ і слідчі, однак був проведений обшук, "під час якого нічого не знайшли".

"Не було збройного конфлікту (11 липня). Була озброєна тільки одна сторона - Правий сектор. Я до всього цього не причетний і взагалі вважаю, що я в цій історії - потерпілий", - заявив Ланьо.

При цьому він заявив, що не розуміє, на які переговори з ПС пішов (нардеп, екс-губернатор) Віктор Балога, "напевно пішов з ними розмовляти, щоб вони його не заклали".

Також, за його словами, лідер ПС Дмитро Ярош "не командує "Правим сектором" на Закарпатті, тут усім командує Балога".

"Немає ніяких сумнівів, що Балога фінансує "Правий сектор", він сам кілька разів про це говорив, а ще говорив "Міша, треба бути в місті і захищати Закарпаття", правда не сказав від кого потрібно захищати", - заявив Ланьо.

Також Ланьо підтвердив, що у нього є конфлікти з Балогою, "з того часу як ми один одного знаємо".

"У чому я винен - в тому, що ми з комбатом розмовляли. ... Вони мені сказали, що хочуть до мене приїхати. Я сказав - нехай приїжджають. Але я якось не думав, що вони таки приїдуть. Комбат мене попросив, щоб я допоміг тим солдатам, які повертаються з АТО, щоб вони відпочили в санаторії. Потім ми почули постріл і виявилося, що застрелили людину. Це була провокація", - заявив Ланьо.

Також він додав, що "контрабандою, щоб вона йшла - у нас займаються - митники, прикордонники, СБУшники. А контролює їх губернатор".

Як відомо, 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих. Згодом стало відомо про 11 постраждалих.

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що у Мукачевому триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт.  

Заблоковані на околицях Мукачевого бійці ПС заявили, що готові здатися тільки у випадку прямого наказу Дмитра Яроша, а також за умови, що їх відправлять одразу в Київ у СБУ.

Також у "Правому секторі" заявили, що  у Мукачевому "бандити "регіонала" Міхайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектору": "У цій акції взяли активну участь й бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні  Віктора Медведчука". 

Перемовником з заблокованими представниками  "Правого сектору"  став нардеп Віктор Балога

За словами нардепа Мустафи Найєма, конфлікт у Мукачевому пов’язаний із контрабандою цигарок в області, до якої причетні усі учасники сутички.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...