Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога: Якщо й іде боротьба у Мукачевому, то не з контрабандою, а за "кришування"

Понеділок, 13 липня 2015, 11:44

Депутат Віктор Балога заявляє, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та депутатом Михайлом Ланьо.

"Якщо і йде боротьба, то не з контрабандою, а між деякими представниками "Правого сектора" і депутатом Ланьо за право її "кришувати", - написав він у Facebook 13 липня.

При цьому він ніяк не прокоментував слова Ланьо про те, що нардеп Дмитро Ярош "не командує "Правим сектором" на Закарпатті, тут усім командує Балога".

Висновки з трагедії в Мукачеві однозначно мають бути зроблені. Але, силовий блок потрібно серйозно задіяний для наступни...

Posted by Віктор Балога on Monday, July 13, 2015

Раніше у коментарі "Українській правді" Балога сказав: "Ще тиждень тому всі знали, що намічаються розбірки. Ланьо опинився в мишоловці. Як і "Правий сектор". А сценаристом був начальник УМВС (Шаранич – ред.)".

Як ідеться у статті "Української правди", саме непрості стосунки Ланьо та Балоги стали причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу.

"Реальною причиною зіткнень у Мукачевому став конфлікт між Михайлом Ланьо та Віктором Балогою за контрабандні потоки на кордоні", - вважає один із лідерів батальйону "Азов" Сергій Коротких, більш відомий за позивним Боцман.

Ланьо та Балога декілька років були бізнес-партнерами та політичними однодумцями. До 2012 року Ланьо був депутатом обласної ради проекту Балоги "Єдиний центр". Проте потім він зі скандалом залишив фракцію ЄЦ і перейшов до "Партії регіонів".

За інформацією співрозмовників "Української правди" у правоохоронних органах Закарпатської області, розбіглися Ланьо та Балога саме через конфлікт на грунті контрабандних потоків із Європи.

Після революції це протистояння лише загострилося. Балога повернув собі політичний вплив на Закарпатті та здобув підтримку з боку місцевого "Правого сектору".

"Балога фінансував закарпатський підрозділ "Правого сектору" ще з минулого року. І про це всі знали. Не виключено, що він міг використовувати окремих бійців для вирішення своїх бізнесових питань, оскільки звик завжди мати за спиною силу", – говорить Боцман.

За словами співрозмовника "Української правди" в Закарпатському МВС, конфлікт між Ланьо та Балогою сягнув апогею за місяць до сутички у Мукачевому.

"Балога мав стосунок до затримання людей Ланьо, одним із яких був його партнер на прізвисько "Вася Принц". Ланьо мстився перевірками з боку МВС, в нього добрі стосунки з деякими керівниками. Вони обидва мають вплив в області та використовували його в цій ситуації", - каже правоохоронець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...