Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога зізнався, що фінансував закарпатський "Правий сектор"

Четвер, 23 липня 2015, 16:42

Народний депутат України Віктор Балога підтвердив, що фінансував представників закарпатського "Правого сектору".

Про це він заявив у четвер на прес-конференції в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Під час революції 2013 року в Києві я фінансував і Майдан. Я фінансував закарпатців, які тут були, в тому числі і представників "Правого сектору". А зараз, я скажу вам однозначно, "Правому сектору" як в Києві, так і закарпатському допомагав", - сказав він.

Коментуючи операцію силовиків на Закарпатті після подій у Мукачевому, Балога зауважив, що вважає її неефективною – з огляду на власний досвід.

Нардеп зазначив, що коли він учора їхав із Закарпаття в Київ і проїжджав пост "Нижні ворота", в бік його машини ніхто із силовиків навіть не подивився: "Влада говорить про те, що там військові, Нацгвардія, податкова – весь купаж силового блоку. Та ніхто навіть не подивився в сторону моєї машини, везу я там якогось закарпатського сепаратиста на Київ чи не везу. Ніхто не каже, що відкрийте багажник. І така сама ситуація на всіх перевалах".

Як повідомлялося, 11 липня у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектора" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.

Частина бійців ПС наразі перебувають в лісах Закарпаття, переховуючись від силовиків.

Як йшлося у статті "Української правди", причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу, стали непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Воля народу") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.

Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування