Справу Савченко відмовилися передавати до Москви

П'ятниця, 21 серпня 2015, 13:11

Справу української льотчиці і депутата Надії Савченко залишили в Донецькому міському суді Ростовської області.

Про це у своєму Твіттері повідомляє один з адвокатів українки Ілля Новіков

"Справу Савченко залишили в Донецьку (сюрприз). З позитивних підсумків - ми відіграли у них місяць і встигли підготувати експертизи", - написав він.

Як повідомлялося, у п'ятницю Ростовський обласний суд розглядав клопотання про зміну територіальної підсудності справи Савченко.

Захист відзначав, що Донецький суд в плані забезпечення безпеки зараз - найгірший суд Росії.

Савченко брала участь у засіданні в режимі відеоконференції з СІЗО.

Адвокати Савченко не мають намір оскаржувати рішення Ростовського обласного суду про відхилення їхнього клопотання про територіальну підсудність кримінальної справи.

Про це повідомив журналістам у п'ятницю Новіков, якого цитує російський "Інтерфакс".

"Ми - я і підзахисна - не здивовані рішенням суду. Вчора в СІЗО я отримав від Савченко інструкцію не оскаржити це рішення. Вона хоче, щоб суд почався і закінчився якомога раніше. З позитивних моментів хочу відзначити, що ми відіграли місяць на підготовку до судових засідань ", - сказав Новіков.

За його словами, за допомогою "казусу Савченко" планується розгляд проблеми того, що російські жінки не мають права на суд присяжних.

"Жінки в Росії не мають права на суд присяжних під приводом того, що їм (жінкам) не виносять рішення про довічні терміни позбавлення волі. Я вважаю, що позбавлення людини права на суд присяжних під будь-яким приводом - це позбавлення її важливого права. Після суду Савченко ми розберемося, чому в Росії жінки - це люди другого сорту", - сказав Новіков.

Савченко викрали луганські бойовики в червні 2014 року і вивезли до Росії. З того часу її утримують там у в'язницях. Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів і незаконному перетині кордону з Росією. Захист українки неодноразово наводив докази хибності цих звинувачень.

Адвокати українки готують її до того, що вирок російського суду буде обвинувальним - на 25 років, оскільки весь процес - виключно політичний.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...