Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Самопоміч" звинувачує демсили у Кривому Розі у підіграванні Вілкулу

Четвер, 19 листопада 2015, 21:23

Члени виборчої комісії, які представляють демократичні сили, голосують за відхилення скарг про порушення на виборах мера у Кривому Розі.

Про це заявив депутат "Самопомочі" Ярослав Маркевич.

"Ні, хлопці-демократи - так не можна! Міська виборча комісія, як і раніше, відхиляє більшістю голосів всі скарги про порушення під час виборів", - написав він на Facebook.

За словами Маркевич, серед тих, хто у четвер віддав свої голоси на користь кандидата від "Оппозиційного блоку" Юрія Вілкула: "Народний фронт" - 2 голоси з 2, "Батьківщина" - 2 з 2, "Радикальна партія" – 2 з 2, БПП – 1 голос з 2.

"Лідерам цих партій давно час замінити своїх представників у комісії, міським організаціям - переобрати керівництво, а не просто розповідати, як вони засмучені фальсифікацією виборів", - заявив Маркевич.

Як відомо, "Батьківщина" розпустила свою фракцію у Кривому розі через те, що її члени взяли участь у першому засіданні Криворізької міської ради, на якому попри незавершений підрахунок голосів мером було оголошено Юрія Вілкула.

З тих самих причин лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що розпустить міську організацію політсили у Кривому Розі.

Окрім того, БПП закликав до перерахунку голосів у Кривому Розі, а "Народний фронт" обіцяв замінити своїх представників у міській виборчій комісії.

Як відомо, 16 листопада, у понеділок, міський виборчком оголосив переможцем виборів у Кривому Розі чинного мера Юрія Вілкула. 

На сайті ЦВК теж з'явилася інформація про перемогу представника "Опозиційного блоку".

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

При цьому Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі.

У вівторок, 17 листопада, сотні людей прийшли під будівлю, де ТВК мала розглянути скарги Милобога, щоб висловити незадоволення визнанням Юрія Вілкула міським головою.

У середу, 18 листопада, у Кривому Розі відкрили сесію міської ради та представили новим очільником міста Юрія Вілкула, попри те, що скарги Милобога розглянуті не були.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування