Шокін не пустив Каська у США. Американці розгнівані

Понеділок, 11 січня 2016, 14:23
Шокін не пустив Каська у США. Американці розгнівані
Прес-служба Генпрокуратури

Генпрокурор Віктор Шокін не дозволив своєму заступникові Віталію Каську відвідати США в складі офіційної делегації.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат Світлана Заліщук.

"Поспілкувалася з американськими колегами й розділяю їхнє обурення, коли на прохання української генпрокуратури США пропонують допомогу, зокрема в рамках міжнародного співробітництва, в тому числі щодо повернення та конфіскації майна попереднього режиму, але генпрокурор відмовляє у відрядженні до Вашингтона своєму заступникові, бо це Касько. А тому що не треба було чіпати діамантових прокурорів, чи яка формальна відповідь?" – написала вона.

За словами Заліщук, це вже п’ята відмова Каську, який відповідає в генпрокуратурі за посадою за міжнародне співробітництво, брати участь у відрядженнях, куди його запрошують європейські та американські колеги.

"Ще було відхилене запрошення Ради Європи та OECD – профільної антикорупційної організації", – написала вона.

Також депутат опублікувала лист від посольства США в Україні на ім'я Шокіна, у якому висловлюється розчарування рішенням не пустити Каська.

Гепрокурор Шокін продовджує Шокувати американських партнерів.Поспілкувалася з американськими колегами й розділяю їхнє ...

Posted by Svitlana Zalishchuk on Monday, January 11, 2016

"Ви неодноразово просили про допомогу США, водночас коли ми пропонуємо таку унікальну можливість для ваших експертів, ви відмовляєте пану Каську взяти участь. Ці зустрічі також дадуть можливість учасникам обговорити з їхніми американськими візаві політику та практичні кроки щодо антикорупційних реформ. Не дозволяючи пану Каську долучитися до делегації, ви можете перешкоджати просуванню зусиль щодо втілення реформ", – йшлося у листі.

Також автор документу висловив сподівання, що Шокін все ж передумає і відпустить свого заступника у США.

Листа було відправлено ще у грудні, його частина, у якій було вказане ім'я автора, не опублікована.

Як відомо, конфлікт між Шокіним і його заступниками Давідом Сакварелідзе і Віталієм Касько загострився після затримання так званих "діамантових прокурорів" у кінці червня 2015 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...