ГПУ: Чиновників Януковича не знімали з розшуку Інтерполу

П'ятниця, 22 січня 2016, 17:30

У Генпрокуратурі заявляють, що Інтерпол не знімав з розшуку чиновників екс-президента Віктора Януковича.

Про це в коментарі "Українській правді" заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

нформація щодо припинення розшуку вказаних осіб Інтерполом не відповідає дійсності", - заявив він.

"І Янукович, і колишній прем'єр Азаров, і колишній голова МВС Захарченко та інші 18 осіб – представників колишнього режиму, оголошені у міжнародний розшук на прохання української сторони, і досі в ньому перебувають", - заявив Куценко.

Він пояснив, що сторінки щодо розшуку цих осіб відсутні на сайті через скарги, які подали їхні захисники до комісії з контролю за файлами Інтерполу.

"Що стосується того, що на сайті Інтерполу заблоковано файли щодо окремих розшукуваних осіб, в тому числі Януковича, Азарова, Захарченка, то це зовсім не означає, що їх знято з розшуку. Вони продовжують перебувати під червоною карткою. І можуть бути затримані у будь-який час в будь-якій країні світу", - сказав Куценко.

"Заблокування карток  на сайті Інтерполу пов'язане лише з тим, що сторона захисту вказаних осіб направила скарги до комісії з контролю за файлами Інтерполу. Подання такої скарги не зупиняє розшукові дії Інтерполу, а лише призупиняє доступ до файлу по вказаній особі на сайті", - пояснив він.

Куценко наголосив, що працівники Інтерполу продовжують міжнародний розшук вказаних осіб і мають право їх затримати.

Він також додав, що за результатами розгляду скарги комісія з контролю за файлами приймає те чи інше рішення, що носить рекомендаційний характер, і направляє Інтерполу.

"І вже Інтерпол приймає колегіальне рішення, зупиняти чи не зупиняти розшук", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування