Суд вирішив відпустити Лозінського

Понеділок, 29 лютого 2016, 09:29
Суд вирішив відпустити Лозінського

Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до колишнього народного депутата Віктора Лозинського, засудженого за вбивство.

Це випливає з рішення суду від 25 лютого, текст якого розмістив у Facebook екс-голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

Так працює тіньова сторона закону "Савченко". Ті хто не потрапив напряму під його дію, звільняються по УДО. Скоро! У вс...

Опубліковано Сергієм Стареньким 28 лютого 2016 р.

Зазначається, що суд задовольнив клопотання адвоката засудженого Віктор Грицюка про застосування умовно-дострокове звільнення.

На думку суду, "старанна поведінка ув'язненого, його ставлення до праці", свідчить про те, що Лозінський виправився.

Прокуратура може оскаржити це рішення суду.

Як відомо, в кінці січня Лозінський подав документи на перерахунок терміну за "законом Савченко".

Його клопотання було задоволене частково, у відбутий термін зараховано 4 роки і 36 днів (суд останньої інстанції присудив Лозінському 10 років в'язниці).

16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським був убитий Валерій Олійник.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата Лозінського до 15 років позбавлення волі починаючи з березня 2010 року.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі, а в березні 2014 року Вищий спецсуд скоротив термін до 10 років.

У червні 2014 року Бориспільський райсуд навіть відпустив Лозинського на свободу, проте вже наступного дня його повернули назад у колонію.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News