Шокін: Ніхто на Заході не говорив, щоб мене зняли

Неділя, 7 лютого 2016, 22:57

Віктор Шокін заявляє, що ніхто з західних політиків не говорив з президентом Петром Порошенко про те, щоб зняти його з посади генпрокурора.

Про це сам Шокін заявив в інтерв'ю "Подробностям" на телеканалі Інтер 7 лютого. 

"Наскільки я знаю, ніхто з західних політиків не говорив президенту, щоб мене зняли. Мені президент теж про це  не говорив, що йому хтось говорив про моє звільнення", - заявив  Шокін. 

"В Одесі посол США Джеффрі Пайєтт - а потім опублікували та спотворили його виступ, - начебто про це говорив. Але потім з'ясувалося, що він такого не казав, а казав навпаки - "я хочу працювати з Шокіним, бажаю йому успіхів", - додав він. 

При цьому Шокін додав, що це "вигідно тим силам, які не хочуть, щоб в Україні були закон і демократія".

Як відомо, у Генпрокуратурі назвали нісенітницею інформацію про те, що нібитодерждепартамент США прив'язує надання Україні кредиту в 1 млрд доларів до відставки генпрокурора Віктора Шокіна.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник теж спростував інформацію, яка раніше з'явилася у ЗМІ, про те, що США прив'язують надання Україні кредитних гарантій у розмірі $ 1 млрд. до відставки генпрокурора Віктора Шокіна.

Президент Петро Порошенко заявив, що в Україні триває системна реформа Генпрокуратури, і скоро буде неважливо, хто її очолює.

"Я не буду іти шляхом, коли ми будемо міняти кандидатів на посаду генпрокурора. Я рішуче налаштований змінювати структуру і систему", - заявив Порошенко.

Разом з тим делегація Бундестагу, яка перебувала у Києві, мала намір порадити президенту Петру Порошенку прибрати перепону на шляху реформ, якою на їхній погляд є особа генпрокурора Віктора Шокіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування