Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розповів, чому відставка Шокіна уже не важлива

Четвер, 14 січня 2016, 15:06

В Україні триває системна реформа Генпрокуратури, і скоро буде неважливо, хто її очолює.

Про це заявив на прес-конференції президент Петро Порошенко.

За його словами, він відмовився від схеми, коли зміни у прокуратурі зводяться до зміни генпрокурора.

По-перше, заявив Порошенко, у ГПУ забрали всі корупційні розслідування, передавши їх в Антикорупційне бюро, нагляд за якими здійснює спеціалізована Антикорупційна прокуратура.

"Коли ми по телевізору дивилось обрання голови НАБУ, всі плескали, всі були переконані, що обрали незалежну людину. При цьому ходили чутки, що обрали людину, яку не хотів Порошенко, бо була інформація, можливо частково і правдива, що я пропонував кандидатуру Давита Сакварелідзе", - заявив Порошенко.

Крім того, за словами президента, тепер у ГПУ заберуть ще й функцію слідства. Відповідний закон про створення Державного бюро розслідування, прийнятий Верховною Радою, Порошенко підписав просто на прес-конференції.

"Залишається питання, а що буде з рештою слідства. Верховна Рада проголосувала за закон про Державне бюро розслідувань. Я підписую його… Ми починаємо процес, що і слідства у прокуратури вже не буде", - сказав Порошенко.

"Я не буду іти шляхом, коли ми будемо міняти кандидатів на посаду генпрокурора. Я рішуче налаштований змінювати структуру і систему", - заявив Порошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування