Гройсман уже покликав Шокіна до Ради

Четвер, 17 березня 2016, 12:31

Голова Верховної Ради запросив генерального прокурора Віктора Шокіна до парламенту для розгляду питання про його відставку.

Про це спікер заявив на засіданні Верховної Ради 17 березня.

"Я сьогодні зранку отримав висновок комітету, я направив листа генеральному прокурору (з проханням) прибути в Верховну Раду, виступити – і ми будемо голосувати це питання. Так, я чекаю відповіді", - заявив Гройсман.

Перед цим депутат "Самопомочі" Єгор Соболєв дорікнув спікеру парламенту за те, що той досі не поставив на голосування питання про відставку Шокіна.

"Віктор Шокін під тиском суспільства, на заклик міжнародних партнерів України нарешті написав заяву про відставку. Комітет Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, комітет з питань протидії корупції дали рекомендації парламенту проголосувати за відставку Віктора Шокіна", - зазначив він.

"Що ще нам треба, коли спікер поставить це питання на голосування – і ми позбудемося цієї людини, яка негідна посади генерального прокурора?", - додав Соболєв.

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

Шокін нібито одразу подав заяву про відставку, але з’ясувалося, що з 15 лютого генпрокурор пішов у оплачувану відпустку.

16 березня Шокін повернувся на робоче місце.

Його відставку повинен підтримати парламент.

Олена Рощенко ,УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування