Фейгін: Медведчук за вказівкою Кремля "мочить" захист Савченко

Субота, 19 березня 2016, 13:26
Фейгін: Медведчук за вказівкою Кремля мочить захист Савченко

Адвокати української льотчиці Надії Савченко, незаконно ув'язненої в РФ, Марк Фейгін та Микола Полозов заявляють про те, що представник України у тристоронній контактній групі, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук виконує "доручення Кремля" з дискредитації захисту Савченко. 

Про це адвокати заявили 19 березня у Facebook.

"Те, що Медведчук за прямою вказівкою Кремля мочить з трійки адвокатів саме Фейгіна і Полозова - має свої пояснення, але з етичних і корпоративних міркувань поділитися цим до кінця процесу я не можу", - заявив Фейгін.

Він додав, що тоді, коли Савченко буде відправлено додому, він оприлюднить "усю інформацію". 

У свою чергу Полозов заявив, що "стрибки Медведчука на сторінках видань і у соцмережах на адресу адвокатів Савченко - не його особиста ініціатива, а доручення старших товаришів".

Зокрема, Фейгін згадав коментар Медведчука про те, що адвокат "обіцяє вийти з процесу, якщо звільненням його підзахисної займуся я, а його напарник Полозов погрожує включити мене до "списку Савченко".

Обидва адвокати згадали про спробу їх розіграшу з боку пранкерів Вована та Лексуса.

За словами Фейгіна, він вже подав заяву на них обох, як планував раніше

Також Фейгін пообіцяв "назвати прізвища усіх, хто заважав, перешкоджав і шкодив захисту Савченко". 

После приговора я выложу пост с фамилиями граждан Украины, которые мешали, препятствовали и вредили защите Савченко. Сёстрам по серьгам!

Опубликовано Mark Feygin 18 марта 2016 г.

Як відомо, 10 березня Фейгін опублікував на своїй сторінці в Твіттері лист від Порошенка Савченко, в якому президент закликав льотчицю припинити голодування і пообіцяв їй посаду в уряді. Внаслідок цього, за словами Фейгіна, Савченко припинила голодування.

Пізніше виявилося, що лист був підробленим. Фейгін заявив, що перед отриманням листа йому дзвонили і генконсульства України та попередили про надходження звернення від Порошенка незабаром.

Адвокат вважає, що ця ситуація є наслідком зусиль ФСБ.

Згодом відомий пранкер Володимир Кузнєцов (Вован) заявив, що підроблений лист начебто від президента Петра Порошенка Надії Савченко і супутній дзвінок її адвокату Марку Фейгіну був розіграшем.

Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування