Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, як Томенко та Фірсов можуть лишитися з мандатами

Субота, 26 березня 2016, 15:30

Єдиний шлях для нардепів Миколи Томенка та Єгора Фірсова уникнути процедури позбавлення мандату - заява про повернення у фракцію "Блок Петра Порошенка". 

Про це 26 березня заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко. 

За його словами, у фракції БПП "усі, в т.ч. і Томенко з Фірсовим, мають свободу слова і навіть голосувань".

"Їм цього виявилося мало і вони, обрані за списком партії, вийшли зі складу фракції.  Конституція прямо вказує, що в цьому випадку депутатські повноваження достроково припиняються. Натяки, що немає закону, за яким має відбуватися це дострокове припинення - недоречні", - заявив Луценко.

Він додав, що "Конституційний суд встановив, що Конституція - закон прямої дії", а єдиний шлях уникнути процедури позбавлення мандату вказаних нардепів - заява про повернення у фракцію.

"В іншому випадку місце "тушок" займуть Бригинець і Білоцерківець. Перший прийде в зал ВР прямо з фронту, інший - керівник столичної організації "Удару", - додав Луценко.

Як відомо, 25 березня з'їзд партії БПП "Солідарність" ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з фракції БПП. Окрім того на з'їзді БПП виключив зі свого виборчого списку депутатів, "які не беруть участі у партійній діяльності".

Як заявив народний депутат з фракції БПП Мустафа Найєм, рішення БПП про позбавлення депутатського мандата Фірсова та Томенка, які вийшли з фракції, є незаконним.

У свою чергу Томенко зазначив, що якщо керівники фракції захочуть позбавити його мандата, то "так тому і бути".

Згідно з Конституцією, достроково повноваження народного депутата припиняються через невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...