Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Під АП вимагають звільнити Шокіна і відкритий конкурс на голову ГПУ

Понеділок, 28 березня 2016, 10:43
Під АП вимагають звільнити Шокіна і відкритий конкурс на голову ГПУ

Під Адміністрацією президента проходить акція за відставку Генпрокурора Віктора Шокіна та проведення відкритого конкурсу на цю посаду.

Акція розпочалася о 10 годині ранку.

Люди тримають прапори "Демократичного альянсу" и "Сили людей".

 
твіттер @RPR_ua

"Президент втратив моральне право призначати Генпрокурора, бо його ставленики покривали корупцію. Тому має бути проведена відкрита дискусія щодо кандидатів", - заявив свою вимогу голова Демальянсу Василь Гацько.

 
твіттер @RPR_ua

У свою чергу депутат Мустафа Найєм, який також присутній на акції, висловив сподівання, що у вівторок, як про це заявив спікер ВР Гройсман, депутати таки звільнять Генпрокурора Шокіна.

 
твіттер @chesno_2012

"Замість того, щоб реагувати на вимоги суспільства, нам продовжують брехати. Провалені справи по Бойку, по санкціях,  Клюєву дали утекти, а зараз починається переслідування людей, які займалися "діамантовими прокурорами". Ми бачимо, що у ВР готується кидок, коли президент просить відправити Шокіна у відставку, а у самій прокуратурі кажуть, що в ВР голосів немає. Звідки у пана Куценка така інформація, мене дивує. Він перетворюється на таку прокурорську Вангу", - сказав Найєм.

Водночас у США, куди цього тижня має приїхати президент Петро Порошенко, активісти також розклеїли заклики про відставку Генпрокурора та прем'єра Арсенія Яценюка. Фото розміщені неподалік будівлі Конгресу США. 

Як відомо, раніше заступник Генпрокурора- прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе заявляв, що у ГПУ продовжуються звільнення слідчих, які вели справу "діамантових" прокурорів. Також Сакварелідзе заявив про ділові зв'язки генпрокурора і "діамантових". 

Віктор Шокін відмовився пояснювати, чому відбуваються ці звільнення. Разом з тим ГПУ оприлюднила листи, надіслані на його ім'я від прокурорів місцевих прокуратур та нардепів, обраних від Одещини, які зайняли позицію Шокіна у його конфлікті з Сакварелідзе і вимагають його відставки. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування