Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США задоволений, що Шокін піде

Вівторок, 29 березня 2016, 12:48

США вітають відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.

Про це заявив посол США Джеффрі Пайєтт в ході дебатів "США для України: партнер, патрон або союзник?", передає Інтерфакс-Україна.

"Не важливо, як багато допомоги міжнародне співтовариство надає Україні, не важливо, скільки грошей і технічної підтримки Україна отримує - Україна стоїть перед викликом подолання корупції. Тому сьогоднішні дії в Раді, які ми вітаємо, за звільнення дискредитованого генерального прокурора, такі важливі", - сказав посол.

Пайетт зазначив, що зараз дуже важливо знайти нового генпрокурора, який повинен бути незалежним професіоналом, користуватися підтримкою громадянського суспільства України, бути прихильним принципам, проголошеним на Євромайдані, а також вибудувати довіру суспільства до прокуратури.

"Важливо визначити того лідера, який може піти по цьому шляху. І Шокін не є цим лідером, і дуже добре, що він піде", - підсумував Пайєтт.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада дала згоду на звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна "за" – 289 голосів.

Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президента за згодою парламенту. Разом з тим парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що як наслідок має його відставку з посади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування