Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко кидає в жар, але кров розрідилася - адвокат

Середа, 13 квітня 2016, 15:11
Савченко кидає в жар, але кров розрідилася - адвокат

У Надії Савченко, яку в Росії тримають за ґратами, після крапельниці покращилися показники крові, вона почувається дещо краще.

Про це повідомив адвокат Ілля Новіков у Facebook після відвідування підзахисної-українки.

"Я зараз бачився з Надією Савченко. Після крапельниці в неділю вона почувається краще. Краще – лише тому, що на вихідні було зовсім погано", - написав він.

"Зараз у неї крім загальної слабості аномальні реакції – мерзнуть руки й жар по всьому тілу. Проте кров розрідилася до нормальних значень. 10 квітня на тлі зневоднення аналізи показали якусь позамежну густину, несумісну з життям", - зазначив Новіков.

"Начальство Федеральної служби виконання покарань після паніки й накачування згори вперше за півтора року видало їй неналежний другий матрац і дуже хоче перевести її від гріха в лікарню. Надія поки не погоджується, вимогу щодо допуску українських медиків не знімає", - заявляє адвокат.

За його словами, на новини з Києва про хід переговорів щодо неї особисто й щодо інших Савченко "реагує стримано".

У четвер, 14 квітня, її повинна навідати сестра Віра Савченко.

"Надія передає всім привіт", - додав Новіков.

11 квітня інший адвокат Микола Полозов повідомляв, що Надія Савченко важить "трохи менше 60 кг" і погано виглядає.

П’ятничні аналізи показали, що в її крові "чотирикратне перевищення елементів, які згущують кров, і дворазове зниження елементів, які розріджують кров", тому є велика ймовірність утворення тромбу і раптової смерті.

12 квітня адвокат Марк Фейгін прогнозував, що Савченко незабаром можуть госпіталізувати.

Однак консиліум російських лікарів після огляду Надії Савченко 11 квітня вирішив, що вона не потребує екстреної госпіталізації.

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років колонії за звинуваченням в "убивстві" російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, які потрапили під обстріл, перебуваючи в зоні бойових дій на сході України. Також суд призначив Савченко штраф за "незаконний перетин кордону" РФ.

Вирок льотчиці набув чинності 5 квітня, наступного дня Савченко почала сухе голодування, вимагаючи свого негайного повернення до України.

До цього Савченко, яка не визнає себе винною, довго голодувала на воді, протестуючи проти незаконного утримання її під вартою в РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: