Лікарі РФ вирішили, що Савченко можна не госпіталізувати

Вівторок, 12 квітня 2016, 11:13
Лікарі РФ вирішили, що Савченко можна не госпіталізувати

Консиліум лікарів після огляду Надії Савченко 11 квітня вирішив, що вона не потребує екстреної госпіталізації попри сухе голодування.

Про це йдеться в прес-релізі Федеральної служби виконання покарань Росії, яке надійшло у вівторок в "Интерфакс".

"За результатами проведеного огляду й клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум оцінив стан здоров'я Н.Савченко як задовільний, екстреної госпіталізації вона не потребує", - повідомило відомство.

За даним служби виконання покарань, консиліум у складі фахівців громадської охорони здоров’я відбувся напередодні, у ході його було проведено низку обстежень Савченко.

"Вона залишається під динамічним спостереженням лікарів-фахівців і продовжує отримувати необхідну підтримуючу терапію", - йдеться у прес-релізі.

Напередодні адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну у п'ятницю буде госпіталізовано.

"У п'ятницю Надію думають госпіталізувати. Поки своєї згоди на госпіталізацію вона не дала, але ми її будемо переконувати погодитися на це", - сказав він.

За словами Фейгіна, Савченко можуть направити в одну з лікарень Ростова-на-Дону.

"Із високою мірою імовірності Надія погодиться на госпіталізацію, і вона відбудеться", - сказав він "Интерфаксу".

Як відомо, Савченко голодує без води вже 6 днів.

Голодування на воді вона оголосила давно на знак протесту проти незаконного утримання її за ґратами в РФ, а 6 квітня Савченко поновила сухе голодування, бо набув чинності вирок, винесений їй російським судом.

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років колонії за звинуваченням в "убивстві" російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, які потрапили під обстріл, перебуваючи в зоні бойових дій на сході України. Також суд призначив Савченко штраф за "незаконний перетин кордону" РФ.

Савченко провину не визнає. Вона неодноразово заявляла, що захищала свою Батьківщину, а її схопили на Донбасі проросійські бойовики й насильно вивезли до Росії.

Вирок льотчиці набув чинності 5 квітня, наступного дня Савченко почала сухе голодування, вимагаючи свого негайного повернення до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування