Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Фейгін: Чекати на швидкий обмін Савченко не варто

Субота, 16 квітня 2016, 15:57

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін не вірить у можливість швидкого відправлення підзахисної українки на Батьківщину.

Про це він написав у Twitter 16 квітня, коли Надія Савченко вже 10 днів продовжує сухе голодування на знак протесту проти її утримання за ґратами в Росії.

"Хочу прояснити ситуацію з судом над російськими військовослужбовцями Єрофеєвим і Александровим у Києві й можливим обміном на Надію Савченко", - написав Фейгін.

"Чекати швидкого, протягом двох-трьох днів, рішення щодо обміну на Надію Савченко Єрофеєва й Александрова не варто", - заявив він.

За словами Фейгіна, "після винесення вироку судом у Києві Єрофеєву й Александрову набуття чинності рішенням доведеться чекати місяць", а "одностороннього звільнення Савченко Путіним, до відправлення Єрофеєва й Александрова в РФ, навряд чи варто чекати".

"До всього іншого, залишається відкритим процесуальне питання оформлення обміну Савченко на Єрофеєва й Александрова. Найшвидший – помилування", - написав адвокат.

"Тому не слухайте різних базік про швидке рішення, ось-ось, прямо зараз, днями... Щойно це стане реальним, я повідомлю", - додав він.

Як відомо, вирок російським спецпризначенцям із Головного управління розвідки (ГРУ) Росії Олександрову й Єрофеєву у Києві почнуть оголошувати 18 квітня.

22 березня Донецький райсуд у Ростовській області Росії засудив Надію Савченко до 22 років позбавлення волі в колонії за звинуваченням у вбивстві двох російських журналістів, які працювали у зоні бойових дій на сході України у червні 2014 року: Савченко нібито коригувала вогонь по блокпосту, де перебували росіяни.

Також українську льотчицю засудили до штрафу за "незаконний перетин кордону" РФ, хоча Савченко пояснювала, що її насильно вивезли до Росії після захоплення бойовиками на Луганщині.

5 квітня вирок Савченко набув чинності, 6 квітня вона поновила сухе голодування, сподіваючись, що це пришвидшить її повернення в Україну.

Адвокат Микола Полозов заявив у суботу, що стан Савченко, яка без води голодує вже 11-й день, важкий, внутрішньовенне вливання не покращує стан її внутрішніх органів.

А помічник Савченко Олег Мєзенцев, посилаючись на слова лікаря, який оглядав засуджену, сказав: "Етапувати Надю рівноцінно смерті".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...