Адвокат: Савченко заповнила документи на екстрадицію

П'ятниця, 29 квітня 2016, 17:37

Український нардеп і військовослужбовець Надія Савченко, засуджена на 22 років за вбивство російських журналістів, заповнила разом зі своїм захисником документи на екстрадицію.

Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Украина".

"Сьогодні з моїм колегою Миколою Полозова Надія в СІЗО заповнила видані їй документи. Це справжнісінькі екстрадиційні документи", - сказав Фейгін.

За його словами, Савченко заповнила біографічну довідку, згода на відбування покарання в Україні, а також ряд опитувальників.

Фейгін підкреслив, що при заповненні документів на екстрадицію Савченко категорично відмовилася від визнання своєї провини.

"Тим не менш, вона згодна оплатити штраф в 30 тис. рублів, призначений їй судом за нібито незаконне перетинання кордону, але при цьому вона вказала, що була незаконно вивезена з території України", - зазначив захисник.

Інший адвокат Савченко Микола Полозов повідомив, що з нею обговорювали положення конвенції про видачу.

"Все, що було потрібно від Надії, вона виконала, тепер терміни її звільнення залежать цілком і повністю від моторності дій влади", - підкреслив Полозов.

Як відомо, у четвер Мін'юст Росії заявив, що засудженій Савченко передали декларацію, необхідну для передачі її в Україну.

Її адвокати раніше припускали, що екстрадиція українки на Батьківщину відбудеться не раніше кінця літа.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування