ГПУ проводить обшуки в Клюєва і Сівковича

Вівторок, 21 червня 2016, 10:25
ГПУ проводить обшуки в Клюєва і Сівковича

Генпрокуратура проводить обшуки в будівлях екс-секретаря РНБО і екс-голови АП часів Януковича - Андрія Клюєва та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Про це повідомляють співрозмовники "Української правди" у Генпрокуратурі.

"Слідчі дії проводять в елітних будинках Конча-Заспи. А саме - у маєтках Андрія Клюєва та Володимира Сівковича", - розповіли співрозмовники в ГПУ.

"Олег Ляшко може святкувати день народження своєї мами спокійно", - додали в ГПУ.

Співрозмовник додав, що це перші обшуки у високопосадовців часів Януковича, причетних до трагічних подій на Євромайдані.

Трохи згодом речник голови ГПУ Лариса Сарган підтвердила УП цю інформацію. Сарган додала, що всі інші деталі будуть згодом.

Будинки Клюєва, Сівковича та Ляшка знаходяться поряд один із одним. Вони не є державними дачами, а знаходяться в приватному елітному секторі неподалік.

У декларації Ляшка вказано, що він орендує будинок площею 450 квадратних метрів вартістю 65 тисяч гривень на рік.

Як відомо, за версією слідства, у ніч проти 30 листопада 2013 року  Попов, будучи головою КМДА, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління Міністерства внутрішніх справ в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, дав вказівку про завезення на Майдан Незалежності в місті Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки.

Серед людей, причетних до розгону Євромайдану 30 листопада,  називають не лише Сівковича і Коряка, але й секретаря РНБО Андрія Клюєва.  

Як відомо, раніше депутат від Партії Ляшка Андрій Лозовий заявив, що вранці 21 червня у будинку Ляшка проводили обшук. Згодом він написав, що представники прокуратури помилилися адресою.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування