Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко повернув НАБУ підозру на Онищенка

Четвер, 14 липня 2016, 15:56

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає неякісним текст повідомлення про підозру депутатові Олександру Онищенку, підготовлений антикорупційними органами.

Про це він повідомив "Українським новинам".

На запитання про те, коли буде повідомлено про підозру Онищенкові, Луценко відповів: "Коли НАБУ зробить (повідомлення про підозру) якісним".

Генпрокурор уточнив, що закликав Національне антикорупційне бюро виправити ситуацію.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган уточнила "Українській правді", що текст підозри віддали НАБУ для доопрацювання – і юристи переписують його для повної відповідності вимогам.

Як відомо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Олександра Онищенка, якого звинувачують у махінаціях із продажем газу "Укргазвидобування".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала на затвердження Луценкові повідомлення про підозру депутату Верховної Ради від групи "Воля народу" Олександру Онищенку.

13 липня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що підозра Онищенку ще не підписана, тож оголосити його в розшук неможливо.

Він пояснив: лише після того, як підозра буде підписана, Онищенко отримує статус підозрюваного, тоді щодо нього можна буде діяти в рамках КПК, в тому числі оголошувати у розшук.

Рніше правоохоронці заявляли, що Онищенко перебуває в Росії. Сам Онищенко стверджував, що готується до Олімпійських ігор у Європі, але пізніше визнав, що вже не зможе поїхати на них.

Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії "Укгазвидобування", який отримували за угодою про спільну діяльність.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.

Згідно з поданням, угоди на спільний видобуток газу разом із державною "Укргазвидобування" були оформлені компаніями ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ Фірма "Хас" та ТОВ "Карпатнадраінвест", у яких Онищенко має частку.

Серед фігурантів справи, крім Онищенка, вказані його мама, 75-річна Інеса Кадирова, й адвокат Валерій Постний – у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...