Савченко: Є домовленість обміняти двох на двох

Понеділок, 8 серпня 2016, 14:14
Савченко: Є домовленість обміняти двох на двох

Існує домовленість щодо обміну полонених на Донбасі у форматі двох на двох.

Про це заявила депутат Надія Савченко, вийшовши з Адміністрації президента.

"Все, що потрібно від президента, – це швидких дій щодо обміну. От зараз є домовленість (обміняти) двох на двох – і це треба робити зараз", – сказала вона.

При цьому Савченко не уточнила, між ким і ким існує домовленість.

"Це повинен президент зробити своїм указом, а не чекати судів, бо це ще триватиме півроку, а за півроку буде неактуальним", – додала вона.

Також Савченко повідомила, що записалася на прийом до президента, де планує йому закликати його особисто зустрічатися з матерями полонених.

"Я вважаю, що президент може говорити з матерями, як зі моєю, хоча би по п'ять в тиждень. Щоб він побачив кожну матір, подивився їм в очі – і тільки тоді зрозумів, що він не має права нічого не робити, або робити щось так довго!", – заявила депутат, визволена з російської в’язниці у травні.

Савченко запевнила, що буде продовжувати за них боротися, але "поки не буду говорити, як".

За офіційними даними, на окупованій території перебуває 107 полонених з українського боку.

Джерела "Української правди", близькі до мінських переговорів, кажуть, що розглядають різні формати, різні варіанти, звільнення 25, 45, в будь-якому форматі.

"Боремося за цивільних i військових – i як буде згода іншої сторони i будуть новини, то поінформуємо. Ключ від тюрем в іншої сторони", – кажуть переговорники.

Як відомо, у понеділок вранці за участю Надії Савченко пройшла акція "Не кидай своїх" із вимогою якнайшвидшого звільнення з полону бойовиків громадян України.

Виступаючи перед присутніми, Савченко заявила, що процес звільнення полонених необхідно прискорювати, оскільки зараз він забирає кілька місяців.

Мар’яна П’єцух, Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування