Юристи Порошенка за потреби подадуть позови на ті ЗМІ, хто цитуватиме Онищенка

П'ятниця, 9 грудня 2016, 16:57

Британська адвокатська компанія Atkins Thomson застерегла "Українську правду" від публікацій звинувачень депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка на адресу президента Петра Порошенка.

Про це йдеться у відповіді компанії на запит "УП" щодо заяви британського журналіста Максима Такера, який раніше заявив, що також отримав такі погрози з цього приводу.

Компанія у листі підтвердила, що писала такий лист в британську газету The Times щодо намірів Такера опублікувати в ній статтю про звинувачення Онищенка.

Також адвокати заявили, що представляють "Блок Петра Порошенка", його керівництво і український уряд. Вони додали, що отримали завдання вживати всіх заходів, щоб не допускати публікацій з цими звинуваченнями, які вони вважають неправдивими.

У листі також йдеться, що компанія при потребі подаватиме судові позови на будь-яке видання у Європі та світі за будь-яку републікацію цих наклепницьких, на думку адвокатів, звинувачень Онищенка.

"Українська правда" не публікує сам лист і не приводить у цій новині прямих цитат з нього, оскільки у листі міститься відповідне застереження та вимога конфіденційності.

Як відомо, раніше Такер повідомив у своєму твіттері, що він і низка інших журналістів отримали лист від адвокатів Порошенка з погрозами судових позовів у випадку поширення заяв Онищенка. Такер також відмовився публікувати лист, оскільки у ньому теж містилися застереження про конфіденційність.

У той же час він заявив "Українській правді", що не припинить підготовку статті для The Times, але додав, що опублікує її лише у тому випадку, якщо зможе довести правдивість заяв Онищенка.

У свою чергу в Адміністрації президента "Українській правді" не відповіли прямо, чи існували такі погрози, заявивши лише, що Онищенко працює на Росію, а британська адвокатська компанія Atkins Thomson "захищає інтереси України". Судячи з усього, саме ця компанія розсилала згаданий лист.

Крім того, 9 грудня газета Kyiv Post опублікувала матеріал про заяви Онищенка, у якому також містяться його звинувачення на адресу депутата від БПП Ігоря Кононенка. За словами Онищенка, Кононенко є посередником в корупційних діях Порошенка.

Олег Шанковський, Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...