Онищенко вирішив вперше вступити в партію

Середа, 15 лютого 2017, 11:56

Народний депутат Олександр Онищенко оголосив, що вступить до політичної партії "5.10", лідером якої є Геннадій Балашов.

Про це Онищенко написав у Facebook.

"Офіційно заявляю про те, що я підтримую політичну силу "5.10" і вперше в моєму житті стану членом партії", - повідомив він.

"Серед всіх організацій це єдина партія, яка пропонує справжні, фундаментальні економічні реформи для України", - написав Онищенко.

"Система "5.10" дійсно може зробити Україну багатою країною світу. Відкритий економічний простір, вільне ходіння валют знищать все те, що робить громадян України бідними, а бізнесменів змушує займатися корупцією", - додав він.

Як відомо, партія "5.10" була зареєстрована у березні 2014 року. Партію очолив бізнесмен Геннадій Балашов, на якого незадовго до того в Росії відкрили кримінальну справу. У Росії Балашову інкримінували екстремістські заклики під час виступів на Майдані.

Партія "5.10" сповідує лібертаріанську ідеологію. Зокрема, пропагує скасування більшості  податків і запровадження "системи 5.10" - 5 % податок з продажів і 10 % — податок із зарплат.

Як відомо, нардеп Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Онищенка оголосили у національний розшук. Він заявив, що не визнає своєї провини та збирається судитися в Лондоні.

У парламенті Онищенко входив до групи "Воля народу", лідером якої був покійний Ігор Єремеєв, співвласник паливно-промислової групи "Континіум".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування