Генпрокуратура не забиратиме собі справу Шеремета

Середа, 15 лютого 2017, 14:53

Генеральна прокуратура не має наміру забирати собі розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко сказав на прес-конференції 15 лютого, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

"Новин немає. Я заслуховував цю справу разом із Арсеном Борисовичем (глава МВС Аваков – ред.) і вважаю, що слідство робить усе. Ми туди віддали свого найкращого процкера (процесуальний керівник – ред.), який спеціалізувався на замовних убивствах. Він мені також підтверджує, що робиться усе".

"Забирати тільки для того, щоб забирати, я не готовий", – резюмував Луценко.

Як відомо, представники МВС вийшли на прес-конференцію 8 лютого, де зазначили зокрема, що слідство вважає пріоритетною версією вбивства Шеремета мотив його журналістської діяльності в Україні й інших країнах.

Водночас слідчі відмовились назвати кількість осіб, яких підозрюють у вчиненні цього злочину.

Заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко зазначив, що в справі наразі немає жодної людини в статусі "підозрюваний".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також відмовився показувати фотороботи вбивць Шеремета.

Одного з керівників "Української правди", теле- й радіожурналіста Павла Шеремета убили в центрі Києва 20 липня 2016 року, підклавши вибухівку під автомобіль власника УП Олени Притули.

Поліція назвала це терактом, однак ні організаторів, ні виконавців убивства досі не встановили й не затримали – попри викладене в інтернет відео про людей, які закладають вибухівку, і обіцянку поліції оприлюднити фотороботи підозрюваних.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування