"Блокадне" віче з Майдану перемістилося під АП

Неділя, 19 лютого 2017, 13:47
Блокадне віче з Майдану перемістилося під АП

Біля Стели Незалежності у центрі Києва відбулася акція, організована ОУН та бійцями добровольчих батальйонів - так зване Віче на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу. 

Як повідомляє кореспондент Української правди, біля Стели, де також триває акція з вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні, зібралося близько тисячі учасників, серед  них багато людей похилого віку та молоді. 

За повідомленням керівника ОУН Миколи Коханівського, після проведення акції на Майдані учасники рушать до адміністрації президента.  

ісля виступів ми продовжимо віче біля адміністрації президента, після цього спустимося по Інститутській", - сказав він.

Зі сцени біля Стели виступають народні депутати з фракції "Самопоміч" Семен Семенченко та Єгор Соболєв, а також позафракційний Володимир Парасюк.

 
 
 
фото - Роман кравець

Станом на 14:45 учасники акції рушили до АП, на підходах до адміністрації з боку театру ім.Івана Франка рух колони  обмежували правоохоронці, які не пропустили колону по сходах нагору, тож колона рушила до АП через вул.Інститутську. У натовпі лунали вигуки на адресу правоохоронців "Ганьба" та "На фронт!" . 

 
 
 
 
 
Станом на 15:00 учасники акції прийшли під АП з боку м.Хрещатик на вул.Інститутській.
Станом на 15:00 учасники акції прийшли під АП з боку м.Хрещатик на вул.Інститутській.
Фото - Роман Кравець

У поліції Києва нагадали, що у центрі столиці посилено заходи безпеки, правопорядок забезпечують близько 6 тис. силовиків, на підходах до Майдану встановлено рамки з металошукачами. 

Як відомо, раніше організатори "блокади Донбасу", учасники якої блокують залізницю, ініціювали проведення "громадського обговорення" ситуації на Майдані Незалежності у Києві. Зазначалося, що будь-яку політичну символіку на акції заборонено. 

 
16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Одним з організаторів блокади є Анатолій Винорогодський, участь у "блокаді" також беруть народні депутати, зокрема, Семен Семенченко, Володимир Парасюк та Тарас Пастух. 

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу. 

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію. 2 лютого ветерани і активісти перекрили залізничний переїзд поблизу міста Бахмут Донецької області, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці"Ясинувата-Костянтинівка".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування